Barcelona i Londres, unides virtualment per la dansa

Les xarxes acadèmiques i de recerca han permès que artistes situats a més de 1.500 quilòmetres de distància representin en una única imatge i de forma virtual l'espectacle de dansa "The Infinite Bridge", dins el cinquè Network Performing Arts Production Workshop (NPAPW) celebrat al Royal College of Music de Londres.

Un grup d'artistes, uns a Londres i els altres a Barcelona, han ballat virtualment junts, gràcies a la retransmissió a través de les xarxes acadèmiques i de recerca, les quals han fet possible la representació d'aquest espectacle de dansa.

Amb música, teatre, dansa, gràfics generats a través de l'ordinador i connexions en directe, els artistes han explicat la història d'una noia atrapada en una existència freda i mundana en el món urbà real, i que busca escapar-se d'aquesta rutina. A Londres, la representació ha tingut lloc al Britten Theatre, mentre que a Barcelona s'ha fet al MACBA, institució connectada a l'Anella Científica. Per dur a terme la retransmissió, a més de l'Anella Científica, s'han usat altres xarxes acadèmiques i de recerca: l'espanyola RedIRIS, la del Regne Unit Janet, i la panaeuropea Géant.