Emisió en directe de l'acte d'inauguració de la Barcelona World Race 2010

El 31 de desembre de 2010 es va emetre la sortida de la segona edició de la Barcelona World Race (BWR) a través de l'Anella Científica. La retransmissió va incloure la recepció de 30 minuts de la posició dels vaixells participants.

La BWR és la primera volta al món de vela organitzada a Espanya amb projecció internacional i està organitzada per la Fundació per la Navegació Oceànica de Barcelona (FNOB), connectada a l'Anella Científica. La primera edició de la BWR, celebrada entre novembre de 2007 i març de 2008, va comptar amb 18 dels millors patrons del món.

La consecució de la regata, primera al voltant del món amb el nom d’una ciutat, i el seu èxit, van impulsar els objectius de la Fundació, qui va començar a desenvolupar un seguit de projectes de cara a fomentar activitats relacionades amb la vela oceànica d’alta competició.

L'FNOB és una entitat sense ànim de lucre que té com a objectiu posar en marxa una sèrie de projectes d’R+D+I, entre d’altres, en col·laboració amb les principals universitats.