Retransmissions en directe de fenòmens atmosfèrics d'hivern

Durant el mes desembre del 2017 i principis del mes de gener de 2018 s'han produït tota una sèrie de fenòmens atmosfèrics: els Gemínids, les alineacions solsticials a Egipte i els Quadràntids, que s'han pogut seguir en directe a través del portal sky-live.tv i que han comptat amb la col·laboració del CSUC.

En concret, el projecte STARS4ALL ha retransmet en directe la pluja d'estrelles dels Gemínids el passat 14 de desembre a les 23.00 hora local (24.00 hora peninsular) des de l'Observatori del Teide de Tenerife a les Illes Canàries.

El segon esdeveniment ha tingut lloc el 20 de desembre on l'expedició Shelios 2017 ha realitzat diverses retransmissions des de la Vall del Nil amb l'objectiu de retransmetre en directe les alineacions de la sortida del sol al solstici d'hivern i diferents temples i piràmides de la Vall del Nil (Luxor).

Per últim, la nit del 3 de gener de 2018 s'ha retransmet la primera pluja de meteors de l'any amb els Quadràntids, una pluja relacionada amb les restes de l'asteroide EH1 2003.

El CSUC ha participat en aquests esdeveniments cedint un servidor virtual amb sistema operatiu Linux, 4 GB de memòria RAM, 4vCPU virtuals i una xarxa compartida d'1 GB per fer la retransmissió. D'altra banda, també ha configurat un servidor web Apache i un programari de sincronització remota i automatització de tasques que ha replicat el portal sky-live.tv cada minut per garantir la bona transmissió del senyal.

A més del CSUC, el Centro Extremeño de Tecnologías Avanzadas (CETA-CIEMAT) i l'Instituto de Astrofísica de Canarias (IAC) han col·laborat també en la distribució de la retransmissió del portal web sky-live.tv.