Descripció del servei

Eduroam és una iniciativa de l'associació de xarxes acadèmiques i de recerca europees, TERENA, per facilitar la mobilitat.

Permet a qualsevol usuari d'una institució participant tenir accés a internet en qualsevol de la resta d'institucions que participen en aquesta iniciativa internacional. A més, en algunes institucions, el visitant pot tenir accés a d'altres recursos, com per exemple impressores sense necessitat d'un codi addicional.

Diferents xarxes acadèmiques, entre elles RedIRIS, hi participen a Europa, i també formen part d'eduroam institucions de Canadà, els Estats Units i del sud-est asiàtic.

Les institucions interessades a afegir-se a eduroam han de disposar d'un servidor Radius que permeti portar a terme l'autenticació dels usuaris en les seves peticions d'accés a la xarxa.

Per tal d'unir-lo a la jerarquia d'autenticació, el representant tècnic de la institució ha de contactar amb el CSUC a l'adreça eduroamatsuport [dot] csuc [dot] cat. La institució s'ha de comprometre a respectar la normativa de mobilitat de l'Anella Científica.

Contacte

Si vols més informació sobre aquest servei o unir-te a la jerarquia d'autenticació: eduroamatsuport [dot] csuc [dot] cat.