Descripció i funcionalitats

Amb un certificat digital garanteixes la teva identitat a internet. Per això, el certificat digital és útil per:

Signar digitalment

Garanteix que el document és l'original, que no ha estat modificat i que l'envia la persona que el signa.

Assegurar la comunicació

Permet codificar la comunicació entre dues persones, de manera que la informació enviada només podrà ser desxifrada pel veritable destinatari.

Garantir l'autenticitat del receptor

Assegura que el receptor d'un missatge xifrat és ell mateix i no ha estat suplantat.

Identificar-se en accessos restringits

Permet identificar una persona davant un servidor amb accessos restringits, substituint amb més seguretat els sistemes d'autenticació d'usuari i contrasenya.

Si pertanys a una de les institucions adherides a l'Anella Científica o vinculades amb aquestes, pots demanar-nos certificats digitals a través del nostre Servei de Certificació Digital.

En condicions normals, el període per rebre un certificat un cop demanat és de 16 dies laborables. Si el necessites abans, pots utilitzar el tràmit d'urgència i ens comprometem a que el rebis el quart dia laborable (a partir de la data de la documentació correctament emplenada i signada). Aquest tràmit d'urgència té un cost addicional per a cada certificat.

El CSUC gestiona el Servei de Certificació Digital per a Universitats i Centres de Recerca proveint certificats del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC).