Notes de premsa

Les notes de premsa contenen la informació més rellevant del Consorci i dels seus serveis. Si vols aprofundir en alguna notícia, contacta amb nosaltres.

 • Comunicat sobre el cost de ScienceDirect per al CSUC

  Després que el diari digital El Confidencial publiqués un article sobre el cost de les revistes científiques per les universitats i d'altres centres, el CSUC en rectifica les dades a través d'aquest comunicat.
 • 21 d’agost: El gran eclipsi americà

  El proper 21 d’agost es produirà l’eclipsi total de Sol més esperat dels últims temps: el gran eclipsi americà que creuarà, en diagonal –d’oest a est-, els EUA. Serà retransmès en directe i a través de la xarxa per STARS4ALL en col·laboració amb el canal sky-live.tv. El CSUC, juntament amb el CETA-CIEMAT i l'IAC col·laboraran en la distribució de la retransmissió del portal web "sky-live.tv".
 • Perseids 2017

  El projecte europeu STARS4ALL i "sky-live.tv" oferiran en directe la pluja de meteors des de l'Observatorio del Teide i el Parc Astronòmic del Montsec. La proposta d'STARS4ALL també inclou activitats educatives per a estudiants.
 • Barcelona dansa a través de la xarxa amb Londres i Copenhaguen dins el festival de música contemporània PULSAR

  Les xarxes acadèmiques i de recerca permeten que artistes situats a més de 2.000 quilòmetres de distància representin en una única imatge i de forma virtual l'espectacle de música i dansa "Longing for the impossible for the moment it is real", dins el festival PULSAR, que a Barcelona rep el suport de l'Institut de Cultura de Barcelona.
 • Nou punt de connexió al CATNIX a bitNAP

  El centre de dades bitNAP es converteix en la tercera ubicació del Punt Neutre d’Internet a Catalunya (CATNIX) per agilitzar l’intercanvi de tràfic en el territori català.
 • Aurores des de l'Àrtic

  El projecte europeu STARS4ALL i skylive.tv oferiran en directe Aurores Boreals des d'Islàndia i Groenlàndia. La proposta de STARS4ALL també inclou actividats educatives per a estudiants.
 • El CSUC col·labora en la retransmissió de les Perseides

  El projecte europeu STARS4ALL i sky-live.tv oferiran en directe la pluja de meteors des dels Observatoris de Canàries. La proposta de STARS4ALL també inclou activitats educatives per a estudiants.
 • Endesa guanya el concurs del CSUC per comercialitzar el gas natural de 22 entitats universitàries catalanes el 2017

  Endesa abastirà de gas natural als principals centres universitaris de Catalunya (Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya i Pompeu Fabra, entre d’altres) i a la Universidad Complutense de Madrid.
 • El CSUC estalvia 8 milions d'euros en energia a universitats i centres de recerca

  La compra conjunta del CSUC rebaixa la factura de la llum en 5,4 milions i en 2,7 milions la del gas a 31 universitats i centres de recerca.
 • Retransmissió en directe del trànsit de Mercuri

  El CSUC col·labora en la retransmissió en directe del trànsit de Mercuri que tindrà lloc el proper 9 de maig al migdia.

1 de 9