Mitigació d'atacs DDoS a l'Anella Científica

Data: 
17-11-2016 15.45 a 18.45
Lloc: 
XXVII Jornadas Técnicas de RedIRIS, Universitat Politècnica de València, Paraninf del Rectorat; Camí de Vera s/n, València

María Isabel Gandía (CSUC).

En els últims anys, els atacs de denegació de servei distribuïts (DDoS) s'han incrementat exponencialment, ampliant també el radi d'acció dels atacants. Algunes universitats i centres de recerca han estat víctimes d'atacs volumètrics, que fan inviable solucionar el problema en la pròpia institució. També s'han detectat atacs de saturació de les taules d'estat dels equips de frontera de les institucions, que tampoc es poden aturar un cop l'equip ha estat atacat. Finalment, els atacs a nivell d'aplicació han deixat fora de línia serveis importants.

Per aquest motiu, les universitats de Catalunya han manifestat la seva preocupació pels resultats que un atac podria tenir durant períodes crítics. En aquest sentit, el CSUC ha realitzat proves amb diversos equips i mecanismes de mitigació i està posant en marxa un servei per a les universitats de manera consorciada, per poder realitzar mitigacions en horari 24x7.

Aquesta presentació s'emmarca dins la sessió "Uso eficiente de recursos y su optimización" de les XXVII Jornadas Técnicas de RedIRIS.

Podeu consultar el programa complet al web de les jornades.