Oberta la convocatòria de ponències per a la TAC'18

02-05-2018

S'obre el termini per a la presentació de propostes de ponències per a la 22a Trobada de l'Anella Científica (TAC). La TAC'18 tindrà lloc el 21 de juny al MACBA, amb el lema "25 anys d'Anella Científica: reptes de present i preguntes de futur". El termini de presentació de ponències per a aquesta trobada finalitza el 21 de maig.

Coincidint amb el seu 25è aniversari, l'Anella Científica es prepara per a la seva cinquena renovació tecnològica que farà especial èmfasi en facilitar la redundància i l'ampliació dels cabals per satisfer les futures necessitats de les institucions connectades.

Des de la seva creació l'any 1993, l'Anella Científica ha viscut quatre renovacions tecnològiques. De l'inicial DQDB, l'any 1998 va passar a ATM i, des del 2003, es basa en tecnologia Gigabit Ethernet amb diferents cabals.

Va tornar a renovar-se el 2008 incorporant noves funcionalitats, més fiabilitat, redundància i flexibilitat. La darrera renovació, el 2013, va centrar-se en la seva capacitat per oferir serveis que permetessin els usuaris emprendre nous projectes i treure el màxim profit de l'ús d'aquesta xarxa.

En aquesta edició de la TAC es pretén, d'una banda, mostrar diferents experiències d'ús rellevants relacionades amb l'Anella Científica i els seus serveis durant els seus 25 anys d'història. I, d'altra banda, debatre els reptes i les necessitats futures als quals haurà de fer front la nova Anella Científica en els propers anys.

Les propostes de ponències han d'enviar-se a tacatcsuc [dot] cat fins al 21 de maig. A més, les empreses interessades en patrocinar aquest esdeveniment poden posar-se en contacte a la mateixa adreça.