Descripció del servei

Els nostres usuaris tenen al seu abast supercomputadors de diferents arquitectures, per satisfer adequadament les necessitats de cada recerca. Disposem tant de supercomputadors de memòria compartida com de distribuïda, ubicats en una illa freda (a la imatge) que els proporciona unes millors condicions de temperatura.

Si el sistema té memòria compartida entre tots els processadors, la seva programació és senzilla, ja que les dades es poden col·locar en qualsevol mòdul de memòria, doncs el seu accés és uniforme per a tots els processadors.

Si la memòria del sistema és distribuïda entre els processadors, cada processador té accés a la seva pròpia memòria. Per obtenir un bon rendiment, cal minimitzar la comunicació entre processadors millorant el pas de missatges.

Els supercomputadors de memòria distribuïda són fàcilment escalables i permeten fer créixer el sistema amb més processadors.

Els equips de memòria compartida proporcionen més capacitat de processament i de memòria per a un càlcul. Per això, són adequats per a treballs poc escalables i amb grans necessitats de recursos.

Contacte

Si vols més informació sobre aquest servei:

Ricard de la Vega
Cap de Càlcul i Aplicacions
93 205 3898
capatsuport [dot] csuc [dot] cat