SGI Altix UV 1000

L'Altix UV 1000 (pirineus) és una màquina de memòria compartida, amb un rendiment punta (Rpunta) de 14,30 Tflop/s i un rendiment màxim (Rmàx) estimat de 12,61 Tflop/s.

L'UV 1000 està format per 224 processadors Intel Xeon X7542 de 64 bits, a 2,66 GHz de 6 nuclis, amb un total de 1.344 nuclis de càlcul. Disposa de 6,14 TB de memòria i 112 TB de disc.

Aquest sistema és un multiprocessador amb un disseny de memòria compartida que proporciona un entorn de treball flexible i competitiu per a moltes aplicacions.

Entre els seus avantatges hi ha el fet que el grau de paral·lelisme no està limitat al nombre de processadors dels nodes i que no presenta restriccions de memòria, que és compartida de forma eficient per la gran amplada de banda i molt baixa latència de les comunicacions internes.

La xarxa interna és de gran velocitat i baixa latència (140 ns) i permet que tots els processadors puguin treballar compartint un mateix espai de memòria, que podria arribar a ser de desenes de petabytes.

Quant al sistema operatiu, funciona amb la distribució Linux SLES de Novell, ja que és la única versió del sistema operatiu Linux que actualment ofereix un kernel escalable fins a 2.048 nuclis. El servidor treballa amb la distribució estàndard d'SLES, cosa que assegura la compatibilitat amb qualsevol aplicació que funcioni sobre ella.

L'Altix UV 1000 ha estat adquirit amb el finançament del llavors Ministeri de Ciència i Innovació, de fons Feder i de la Generalitat de Catalunya.