CSUC

TSIUC'21: Les TIC en l'estratègia de les universitats

  • 30 nov - 30 nov
  • De 9.15 a 11.45 h.
YouTube

En aquesta edició de la TSIUC s'aborda el paper de les TIC en l'estratègia de les universitats, amb l'ajuda dels experts que estan al capdavant d'aquest procés a les universitats catalanes.

L'objectiu d'aquesta TSIUC és abordar com les universitats es converteixen en organitzacions àgils, implicant les TIC des de l'inici de la definició de l'estratègia. I això ens porta a tractar aspectes com ara quin model de govern TIC tenim a les universitats, quin és el seu paper en l'estratègia de l'organització, quin rol volem que tinguin i quin és el camí per arribar-hi...

Així, en aquesta jornada s'abordarà el paper de les TIC en l'estratègia de les universitats, amb l'ajuda dels experts que estan al capdavant d'aquest procés a les universitats catalanes.

Disponible el vídeo de la TSIUC'21:

Programa

Presentador: Ricard Mateu, director de l'Àrea de Tecnologia de la UOC

  • 9.15 Benvinguda
    • Jaume Puy, rector de la Universitat de Lleida
    • Montse Soler, directora general del CSUC
  • 9.30 Taula rodona. Moderador: Fabrizio Magnani, Senior Executive Partner a Gartner
    • Marga Bonmatí, vicegerenta de Transformació Digital i Dades de la UB
    • Mercè Cabo, vicegerenta de Serveis, Tecnologia i Recursos d'Informació de la UPF
    • Marta Oliva, coordinadora de Transformació Digital de la UdL
    • Jordi Duch, adjunt per a Tecnologies de la Informació i la Comunicació de la URV
    • Joan Busquiel, director de l'Àrea TIC de la UVic-UCC
    • Emili Rubió, vicegerent d'Operacions de la UOC
  • 11.15 Cloenda
    • Faraón Llorens, director de la Càtedra Santander-UA de Transformació Digital
  • 11.45 Fi de la jornada

Ponents

Marga Bonmatí és vicegerenta de Transformació Digital i Dades a la UB des de fa un mes amb la responsabilitat de definir l'estratègia digital i de dades de la universitat i impulsar la transformació digital de l'organització enfocada a oferir millor serveis a tots els usuaris i treballadors de la universitat. Serveis digitals fàcils, intuïtius, proactius i personalitzats, aprofitant les oportunitats que les tecnologies innovadores proporcionen per a millorar la eficiència i efectivitats de l'organització i els serveis que ofereix. És enginyera informàtica per la UPC i ha treballat per a l'administració pública durant més de 20 anys com a directora gerent del Consorci Administració Oberta de Catalunya (2018-21), directora de l’àrea de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions de la UPC (2015-18), dirigint els Serveis TIC de l'Ajuntament del Prat de Llobregat (2008-15), i els Sistemes d'Informació de la Direcció General de Modernització de l'Administració de Justícia del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya (2007-08). Convençuda de la força del treball col·laboratiu i transversal, i de la necessitat de la innovació i la millora contínua com a motor de la transformació.

Joan Busquiel és director de l'àrea TIC de la UVic-UCC. Va estudiar Enginyeria Tècnica en Informàtica de Gestió a la UVic i Enginyeria Informàtica a la UPC. És màster en Administració i Direcció d'Empreses per la Fundació UPC. Busquiel compta amb una àmplia trajectòria en la gestió de serveis informàtics per al sistema universitari i coneix àmpliament les diverses universitats. Ha treballat com a programador i analista als serveis informàtics de la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat Politècnica de Catalunya. L'any 1999 va entrar a treballar a l'empresa SIGMA, on ha desenvolupat diversos càrrecs de responsabilitat. També ha estat director de Learning Center i director d'Innovació de SIGMA Gestión Universitaria.

Mercè Cabo és vicegerenta de l'Àrea de Serveis, Tecnologies i Recursos d'Informació de la UPF, àrea en què s'integren les unitats organitzatives que presten un suport directe als usuaris finals: la Biblioteca, el Servei d'Atenció a la Comunitat Universitària i el Servei d'Informàtica. Des d'aquesta posició, harmonitza la prestació de serveis per part de les tres unitats i coordina les noves iniciatives en aquest àmbit. Ha liderat el procés de confluència del Servei d'Informàtica i la Biblioteca i de construcció del nou model de biblioteca universitària, el Centre de Recursos per a l'Aprenentatge i la Investigació (CRAI) a la UPF, com a punt de convergència dels professionals relacionats amb la informació i les TIC i de prestació dels serveis de suport per a les activitats de la institució universitària: docència/aprenentatge, recerca i gestió. Abans del lloc de vicegerenta, va ocupar, des de l'etapa fundacional, el lloc de directora de la Biblioteca. Anteriorment havia treballat, amb responsabilitats diverses, a la UB i a la UPC. Sempre ha impulsat i defensat els projectes cooperatius, tant a nivell estatal com a Catalunya amb el CBUC i la seva continuïtat el CSUC.

Jordi Duch és l'adjunt a la rectora per a TIC de la URV, on s'encarrega de la supervisió de l'estratègia digital i del desplegament de projectes tecnològics dins del consell de direcció de la universitat. També és professor agregat Serra Húnter al departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques, on fa recerca i dóna classes sobre com apropar les tecnologies digitals emergents a diferents àmbits com l'educació o la salut.

Faraón Llorens és catedràtic d'E.U. de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial de la Universitat d'Alacant (UA). Diplomat en professorat d'EGB per la UA, llicenciat en Informàtica per la Universitat Politècnica de València i doctor enginyer en Informàtica per la UA. Director de la Càtedra Santander-UA de Transformació Digital. Ha ocupat diferents càrrecs de direcció, destacant els de director de l'Escola Politècnica Superior (2000-05) i vicerector de Tecnologia i Innovació Educativa (2005-12) a la UA i el de secretari executiu de la Comissió Sectorial TIC de la CRUE (2010-12). Premi Sabiens 2008 al Professional, concedit pel Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana i premi AENUI 2013 a la Qualitat i Innovació Docent concedit per l'Associació d'Ensenyants Universitaris de la Informàtica. Investigador del Grup de Recerca Smart Learning: Tecnologies Intel·ligents per a l'Aprenentatge. Els seus treballs s'emmarquen als camps de la intel·ligència artificial, el desenvolupament de videojocs i la gamificació, l'aplicació de les tecnologies digitals a l'educació, el govern de les TI i la transformació digital de les universitats.

Fabrizio Magnani treballa com a Senior Executive Partner a Gartner. Compta amb més de 20 anys d'experiència internacional en assessorament i mentoratge a l'alta direcció en la gestió de la funció TI. En aquest rol, acompanya els Directors de Sistemes d'Informació (CIO) en l'ús estratègic de la tecnologia i, en particular, en la gestió del canvi que aquesta impulsa. Llicenciat en Econòmiques per la Universitat de Parma (Itàlia), ha cursat un Executive MBA amb l'ESIC. Apassionat de la neurociència, ha desenvolupat el seu coneixement en aquesta àrea a la Duke University i a la Columbia Business School, com a complement fonamental en la seva tasca d'impuls de la gestió del canvi en les organitzacions.

Ricard Mateu és CIO de la UOC, des d'on impulsa la digitalització de la universitat com a part de la seva estratègia institucional. Anteriorment, ha treballat tant al sector públic, concretament al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat de Catalunya, on ha ocupat posicions vinculades a la innovació i als serveis digitals d'atenció al ciutadà, com al sector privat, en empreses de consultoria i serveis com ara PriceWaterhouseCoopers i IBM Consulting Services, on principalment va treballar per a empreses de banca i telecomunicacions.

Marta Oliva és Titular d'Universitat de Llenguatges i Sistemes Informàtics al departament d'Informàtica i Enginyeria Industrial de la UdL. Imparteix la seva docència a l'Escola Politècnica Superior, en matèries de Bases de Dades i de l'Enginyeria de Requeriments. També és investigadora en el grup de Recerca en Interacció Persona Ordinador i Integració de Dades (GRIHO). Ha ocupat diferents càrrecs de gestió i actualment forma part del Consell de Direcció de la UdL com a coordinadora de Transformació Digital. És des d'aquest càrrec que ha estat impulsora d'establir l'estratègia digital de la UdL i que col·labora en el desenvolupament de diferents projectes amb l'objectiu de transformar digitalment la UdL.

Emili Rubió és el vicegerent d'Operacions de la UOC, on coordina les àrees de Tecnologia, Serveis Acadèmics, Qualitat, Seguretat, Biblioteca, Serveis d'Orientació i Carrera i l'Oficina de Dades. És el membre del Consell de Direcció de la UOC responsable de l'estratègia de tecnologia. Addicionalment, recentment ha estat l'impulsor de la definició estratègica del model de govern de les dades a la UOC. Abans de ser vicegerent d'Operacions de la UOC, en va ser el director de Tecnologia. Anteriorment a la seva incorporació a la UOC, va ser director d'Atenció Ciutadana i director de Planificació Estratègica TIC a l'Ajuntament de Barcelona i també consultor a PricewaterhouseCoopers i a IBM.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #
Llistat d'esdeveniments

desembre 2024

dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
25
26
27
28
29
30
1
 
 
 
 
 
 
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5