CSUC

TSIUC: Gestió intel·ligent de la IA

  • 19 nov - 19 nov
  • De 9 a 14 hores
Universitat Oberta de Catalunya

Sala U0.2
carrer del Perú, 52
08018 Barcelona


En aquesta TSIUC, tractarem del govern de la intel·ligència artificial (IA) a les universitats, abordant aspectes rellevants per assegurar una implementació ètica, responsable i inclusiva.

Programa

  • 9.00 Lliurament de la documentació
  • 9.15 Benvinguda
    • Àngels Fitó, rectora de la UOC
    • Olga Lanau, directora general del CSUC
  • 9.30 Sessió 1. Moderació: Enric Espejo, CIO (UOC)
    • Cap a un desplegament responsable de la IA
      Sara Suárez, Professora de Ciències de la Informació i de la Comunicació, grup de recerca CNSC, UOC
    • Anàlisi de les repercussions de Data Act i IA Act al sector universitari i instruments per facilitar la implementació a les universitats
      Albert Portugal, cap d'Administració Electrònica del CSUC, i Patricia Lozano, delegada de protecció de dades de la UOC
    • Implementació ètica i responsable de la IA a universitats (un enfocament pràctic)
      Alberto Robles, AI Practice Lead, Logicalis Group
    • Com assegurar l'accés segur i la privadesa de la informació en els sistemes d'intel·ligència artificial generativa?
      Ana López-Mancisidor, Customer Engineer Google Cloud
  • 11.15 Descans
  • 11.45 Sessió II. Taula rodona. Moderació: Elisabet Golobardes, vicerectora d'Ordenació i Qualitat Acadèmica (URL)
    • Eloi Puertas, professor dels estudis en Enginyeria Informàtica (UB) i col·laborador de la UOC
    • Antoni Espinosa, adjunt al Vicerectorat de Campus i Sostenibilitat per a les TIC (UAB)
    • Eduard Gil, vicegerent de Tecnologia i Recursos d'Informació (UPF)
    • José Antonio Donaire, director d'INSETUR (UdG)
    • Antonio Moreno, sotsdirector ETSE de la URV
  • 13.50 Cloenda

Inscripcions

L'assistència a aquesta trobada és gratuïta, però és necessari inscriure's a través del formulari d'inscripció.

Ponents

José Antonio Donaire és doctor en geografia i professor del departament de geografia de la UdG. Actualment és el director de l'Institut Superior d'Estudis Turístics i el coordinador del grau en Global Studies de la UdG. Dirigeix el grup d'innovació docent sobre les aplicacions de la IA a la docència. És coautor del llibre "Del guix al xip. L'ús de la intel·ligència artificial a les aules". Treballa en diversos projectes sobre l'aplicació de la IA, especialment en l'àmbit dels models socials de comportament.

Antonio Espinosa és doctor en Informàtica (UAB) i Professor Titular del departament d'Arquitectura de Computadors i Sistemes Operatius de l'Escola d'Enginyeria de la UAB. Actualment ocupa el càrrec d'Adjunt al Vicerector de Campus i Sostenibilitat per a les TIC coordinant diverses activitats d'aplicació d'eines IA en els àmbits de docència, recerca i gestió al campus de la UAB. Ha dirigit i participat en diversos projectes de recerca estudiant l'aplicació de les tecnologies de còmput d'Altes Prestacions en diversos camps de la ciència i la tecnologia com ara les ciències de la vida o l'estudi del medi ambient.

Eduard Gil és vicegerent de l'Àrea de Tecnologia i Recursos d'Informació de la UPF. Llicenciat en Història per la UAB, màster en Business Administration MBA per ESADE, diploma universitari de postgrau en Sistemes d'Informació per la Universitat de Hèlsinki, màster en Big Data and Business Intelligence per l'Escola d'Organització Industrial i diploma universitari de postgrau de gestió de processos per la UPC.
Ha desenvolupat la major part de la seva carrera professional al sector públic liderant projectes de transformació digital. Ha estat director associat de l'Institut de Direcció i Gestió Pública d'ESADE i director de Serveis Centrals de l'Ajuntament de Rubí. També ha estat gerent municipal de l'Ajuntament de Gavà, on va liderar la reorganització del hòlding municipal i la transformació digital del consistori. Ha estat director d'Organització i Sistemes d'Informació de Sagessa i assessor de la Secretaria General del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya en temes de sistemes d'informació i gestió de la dada. Abans d'incorporar-se a la UPF, va treballar a la Direcció de Gestió i Sistemes d'Informació com a responsable de l'Oficina de la Dada i Estratègia Big Data a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau.

Ana López-Mancisidor és Enginyera Superior de Telecomunicació per la Universidad Politécnica de Madrid i MBA per la Henley University, al Regne Unit. Actualment treballa com a enginyera a Google Cloud, proporcionant suport tècnic a clients del Sector Públic i Universitats, i posseeix les certificacions, Arquitecte i Desenvolupador d'Aplicacions de Google Cloud. L'Ana compta amb una àmplia experiència en l'arquitectura de solucions cloud, amb focus en àrees d'intel·ligència Artificial Generativa, i modernització d'infraestructures i aplicacions, col·laborant amb clients en múltiples projectes per al disseny, migració i desplegament de serveis i aplicacions utilitzant els serveis i models de Gemini.

Patricia Lozano és llicenciada en dret per la Universitat de Barcelona, Iuris doctor per la Universitat de Puerto Rico i Màster en Propietat intel·lectual i societat de la Informació per ESADE. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional assessorant a empreses en tots els àmbits relacionats amb el dret a propietat intel·lectual, la privacitat i les noves tecnologies; la Patricia compta amb experiència en assessorament intern a centres tecnològics i d'investigació en el sector hídric així com en el disseny d'estratègies de protecció de productes i serveis. Actualment és delegada de protecció de dades de la UOC i participa activament a les iniciatives que impliquin tractament de dades personals i intel·ligència artificial.

Antonio Moreno és Catedràtic d'Universitat al Departament d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques de la Universitat Rovira i Virgili. És Doctor en Intel·ligència Artificial per la Universitat Politècnica de Catalunya. Actualment és el sotsdirector de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria de la URV, on és el responsable del Sistema Intern de Garantia de la Qualitat. Ha dirigit 14 tesis doctorals en l'àmbit de la Intel·ligència Artificial, en temes com l'aprenentatge d'ontologies, l'aprenentage de preferències, els sistemes ecomanadors turístics, o l'anàlisi intel·ligent de dades mèdiques.

Albert Portugal és Enginyer Tècnic informàtica de Gestió (UdG), Enginyer Superior en Informàtica (UOC), Llicenciat en Dret (UOC) i Màster en Direcció de sistemes TIC (UOC). Actualment és el responsable d'Administració Electrònica i Delegat de Protecció de dades del CSUC. Coordina els grups de CSUC de Compliment normatiu d'Administració Digital i el Grup de Delegat de protecció de dades on es tracten aspectes de la Normativa d'Administració Digital, Protecció de dades i l'ús de noves tecnologies com la Intel·ligència Artificial.

Alberto Robles és AI Practice Lead a Logicalis Group. Té una trajectòria professional amb més de vint anys d'experiència al sector tecnològic, havent exercit rols tècnics i estratègics a Europa i Amèrica Llatina. Alberto ha ocupat càrrecs com a CDO a Sesé, on va crear i va dirigir el Departament d'Innovació i Dades; i CTO a Bloobirds, una startup en què va dirigir el desenvolupament del producte SaaS. També ha estat Manager Iberia & LATAM a expert.ai, llançant productes clau i executant nombrosos projectes estratègics a l'àrea d'Intel·ligència Artificial i Data. Alberto combina habilitats tècniques amb un lideratge estratègic excepcional per oferir solucions innovadores a nivell internacional.

Sara Suárez és Doctora en Comunicació (UPF) i, actualment, Professora Lectora de Ciències de la Informació i de la Comunicació i investigadora del grup Communication Networks and Social Change a la Universitat Oberta de Catalunya. Estudia les implicacions socials i polítiques de les tecnologies basades en el processament massiu de dades amb especial interès en els seus efectes sobre la democràcia, la justícia social i els drets fonamentals. Codirigeix la revista acadèmica Quaderns del CAC.

Col·laboren

Enllaços d'interès
  • Compartir:
  • #
  • #
  • #
Llistat d'esdeveniments

novembre 2024

dl. dt. dc. dj. dv. ds. dg.
28
29
30
31
1
2
3
 
 
 
 
4
5
6
7
8
9
10
Formació sobre l'RDR De 9.30 a 11 h.
 
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1