CSUC

23 d'abril: Diada de Sant Jordi

Les tradicions s'han de conservar ja que és el que ens fa forts com a poble i Sant Jordi n'és un referent. Per això, tot i la situació especial que estem vivint, hem de procurar que la vida segueixi el seu curs i, respectant i aplicant les mesures de seguretat necessàries, no deixar de celebrar aquesta Diada.

Per a aquest 2021 hi han diverses activitats programades a les xarxes socials, per gaudir del dia del Llibre i la Rosa també de forma telemàtica. La Generalitat de Catalunya ens proposa compartir poemes, rodolins, versos, sonets... a la xarxa sobre la Diada usant les etiquetes #VersosSantJordi i #SantJordiAlCarrer.

D'altra banda, des de "Visions creatives de la festa", un projecte de diverses produccions audiovisuals, multidisciplinàries i de petit format del Departament de Cultura que té la voluntat d’oferir visions creatives i plurals sobre el patrimoni festiu català, es pot visionar un vídeo de creació sobre la festa de Sant Jordi.

CulturaPopular.cat ha creat un recull d'imatges a Pinterest d’algunes de les manifestacions de cultura popular relacionades amb la Diada de Sant Jordi. Hi han col·laborat l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya (imatges de dracs i dragues d'arreu del país), la Federació Catalana d'Entitats Catifaires (catifes florals més destacades sobre el patró de Catalunya), l'Associació Catalana de Puntaires (punts de llibre de roses) i l'Associació d'Amics de Sant Jordi (goigs i punt de llibre).

Per acabar i per no oblidar-nos dels temps passats, us deixem aquest fil de Twitter de 2019 on el cavaller Sant Jordi fa un tomb pel territori per veure què fan els catalans per celebrar la Diada.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #