Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
S’obre la crida de ponències per a la TSIUC’22, que se celebrarà al Paranimf de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya l’1 de desembre de 10 a 17 hores.
En aquesta edició, es vol parlar de blockchain, com a motor d’innovació en l’àmbit universitari i en la recerca. Les persones interessades en presentar una ponència han d’enviar la seva proposta (títol, identificació del ponent i breu presentació del contingut) a promocio@csuc.cat abans del 17 d’octubre.
Una blockchain (cadena de blocs) és una tecnologia que permet realitzar un conjunt de transaccions sense que hi hagi una confiança prèvia entre les parts i sense necessitat d’intermediaris. Garanteix les transaccions, les fa irrevocables i transparents.
Malgrat les tecnologies de registre distribuït (distributed ledger tecnologies, DLT), i amb elles la blockchain, són conegudes per la seva aplicació inicial en el registre de transaccions de valor associada a les criptomonedes, es comencen a utilitzar també per a molts altres processos.
Avui dia, són un dels principals vehicles d’innovació tecnològica i, en aquest sentit, ja s’estan desenvolupant aplicacions en àmbits tan diferents com l’administratiu, el legal, el financer, el jurídic, el mèdic, l’energètic, etc.
Com recull l’Estratègia blockchain de Catalunya, impulsada pel Govern de la Generalitat, les tecnologies blockchain i DLT obren un ventall d’oportunitats com ara la gestió de la informació de manera més segura; l’optimització de processos i reducció de costos operatius; més transparència en els processos; l’autentificació més segura i àgil de la identitat; la persistència i integritat de les dades, i els estalvis en infraestructura tecnològica, entre d’altres.
En aquest sentit, la impossibilitat de falsificar documents o modificar registres que ofereix l’emmagatzematge de dades en una cadena de blocs és idònia per facilitar la provisió de serveis com ara rastrejar la propietat intel·lectual de publicacions científiques d’investigadors i disposar de la traçabilitat en la seva reutilització; o assegurar la fiabilitat en el reconeixement i transferència automàtica de crèdits acadèmics entre universitats per millorar la mobilitat estudiantil, optimitzar el procés de gestió de les beques als estudiants...
El propòsit de la TSIUC’22 és d’una banda, presentar l’estat de l’art i casos d’ús de la blockchain i, de l’altra, obrir un debat sobre necessitats actuals i de futur en la comunitat universitària i de recerca.
La 25a edició de la Trobada dels Serveis Informàtics de les Universitats de Catalunya (TSIUC) s'ha celebrat el 19 de novembre a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La jornada ha tractat sobre la "Gestió intel·ligent de la IA" a les universitats i ha reunit 130 persones.
El Pla Serra Húnter General ha obert, el 9 de setembre, la crida internacional de la convocatòria 2024 de contractació de personal docent i investigador a les universitats públiques catalanes amb criteris d'excel·lència internacional.
La 25a edició de la Trobada dels Serveis Informàtics de les Universitats de Catalunya (TSIUC) posarà el focus en el govern de la intel·ligència artificial (IA) a les universitats. La TSIUC'24 se celebrarà el 19 de novembre a la UOC. El termini de presentació de propostes de ponència finalitza el 20 de setembre.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital