CSUC

Accions i presentacions fetes a les universitats catalanes durant l'Open Access Week 2020

La Setmana Internacional de l'Accés Obert (Open Access Week) 2020 ha tornat enguany del 19 al 25 d'octubre per sensibilitzar sobre els beneficis del moviment obert (open access). Durant set dies, els participants han organitzat activitats i difós informació per promoure l'accés als continguts acadèmics a qualsevol persona d'arreu del món, en línia i de manera gratuïta i permanent. A continuació trobareu les diferents accions relacionades amb l'Open Access Week 2020 que han organitzat diverses universitats catalanes:

Universitat de Barcelona

Presentació "Més enllà de la publicació en accés obert: les plataformes de publicació", a càrrec de Liz Allen, directora d'iniciatives estratègiques a F1000 Research, i Nicolò Perini, executiu de desenvolupament empresarial d'accés obert a Taylor & Francis. Moderador: Ignasi Labastida, Unitat de Recerca del CRAI-UB. Des dels diferents CRAI Biblioteques s'han dut a terme les actuacions següents:

Trobareu informació amb més detall al web del CRAI-UB.

Universitat Autònoma de Barcelona

Presentació: Com publicar recursos docents en obert a la UAB, a càrrec de Cristina Azorín i Carme Besson Ribas. Presentació: Publicar en accés obert, a càrrec de Marta Jordan i Núria Álvarez Trobareu informació amb més detall al web de la UAB.

Universitat Politècnica de Catalunya

Inclou sessions científiques i activitats promocionals per compartir i aprendre sobre els beneficis de l'accés obert i la ciència oberta. Més informació a Bibliotecnia de la UPC.

Universitat Pompeu Fabra

Ha organitzat seminaris web, "l'accés obert a la UPF en xifres", bones pràctiques en ciència oberta... Més informació a Guies BibTIC UPF.

Universitat de Lleida

Ha preparat una biblioguia amb informacions sobre què és l'accés obert, l'enllaç a la política institucional d'Accés Obert de la UdL, com publicar en accés obert, quins descomptes i cupons disposa la UdL, quina relació hi ha entre els projectes de recerca i l'accés obert, què són les dades de recerca en obert i què és un pla de gestió de dades. Trobareu informació amb més detall al web de la Biblioteca de la UdL.

Universitat Rovira i Virgili

Han fet públics tres cursos dels quals s'adjunten les presentacions:

Universitat Oberta de Catalunya

Ha preparat diferents continguts, en el marc de la seva aposta pel coneixement i la ciència oberta i la contribució a l'assoliment dels reptes globals de l'Agenda 2030.

Trobareu informació amb més detall al web de la UOC. A banda de les accions de les universitats, també s'han actualitzat les dades de l'Observatori de l'Accés Obert. Amb aquesta actualització, s'ha inclòs un nou gràfic a la pàgina principal que presenta una columna per a cada universitat participant i mostra la disponibilitat de còpies en repositoris d'articles publicats en obert mitjançant les opcions pura, híbrida i bronze.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #