Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Nature Index 2020 Science Cities és un suplement independent de la prestigiosa revista Nature, que conté informació bibliomètrica per ciutats extreta del rànquing d'excel·lència Nature Index. Mitjançant aquesta anàlisi es poden classificar les 200 ciutats i àrees metropolitanes capdavanteres en l'àmbit científic a escala mundial.
Creat l'any 2014 per l'editorial Springer Nature, Nature Index és un rànquing bibliomètric d'institucions i països, que s'actualitza mensualment a partir de les publicacions d'un grup selecte de 82 revistes. Les disciplines representades són: química; física; ciències de la terra i mediambientals; i ciències de la vida.
L'indicador principal del Nature Index 2020 Science Cities és el recompte fraccionat de les publicacions de l'any 2019 incloses a Nature Index. Els altres dos indicadors utilitzats són el nombre total de publicacions i el percentatge sobre el total regional del recompte fraccionat.
Tan sols 7 ciutats i àrees metropolitanes presenten un recompte fraccionat superior a 1.000 i corresponen totes als Estats Units d'Amèrica, la Xina i el Japó. Aquestes ciutats i agrupacions són (per ordre decreixent): Pequín; Nova York; Boston; San Francisco-San José; Xangai; Baltimore-Washington; i, finalment, Tòquio. A Europa, les 10 ciutats i àrees metropolitanes capdavanteres són: París (9a posició mundial); Londres (14a); Zuric (16a); Cambridge (19a); Berlín (22a); Munic (23a); Oxford (25a); Lausana (35a); Barcelona (40a); i, per últim, Madrid (42a).
Val a dir que Barcelona (25,4%) i Madrid (24,1%) concentren gairebé la meitat de la producció científica espanyola d'excel·lència, si bé han baixat a la classificació respecte a l'edició del 2018, on Barcelona i Madrid se situaven, respectivament, a la 34a i 40a posició. També València consta al rànquing Nature Index 2020 Science Cities, concretament a la 145a posició mundial i, per tant, millora respecte a l'edició del 2018, on ocupava la 177a posició.
Pel que fa a les dades per disciplines, Barcelona ocupa la 37a posició mundial en ciències de la vida, mentre que se situa 31a a l'àrea de física.
Per a més informació, podeu consultar el suplement Nature Index 2020 Science Cities, així com altres entrades sobre bibliometria publicades per l'Observatori de la Recerca (OR-IEC).
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital