Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
La Universitat de Barcelona (UB) i el CSUC han organitzat del 25 al 27 de setembre el 2n congrés EPICo/Kuopio, que en aquesta edició s'ha dedicat a explorar solucions innovadores, compartir millors pràctiques i celebrar el poder durador dels fons impresos. El congrés ha aplegat un centenar de persones del món bibliotecari d'arreu del món.
EPICo és una xarxa d'institucions europees que vetlla per a la preservació de les col·leccions impreses de les biblioteques universitàries i de recerca. Entre els participants que integren EPICo a dia d'avui, el magatzem cooperatiu GEPA, gestionat pel CSUC, n'és membre oficial. D'aquí que Barcelona i, més concretament, l'Edifici Històric de la UB, s'hagi convertit durant tres dies en la seu d'aquest congrés biennal que impulsa la xarxa EPICo per intercanviar experiències. A més, coincideix que des d'aquest 2024 i fins el 2026, Santi Balagué, cap de l'Equipament GEPA, ocupa el càrrec de vicepresident de la xarxa EPICo, un càrrec que per primera vegada s'ha elegit de manera formal.
Sota el lema "La importància de les col·leccions impreses en un món digital", la 2a edició del congrés d'EPICo ha explorat la manera de mantenir disponibles els materials de les biblioteques en una era de pressió i incertesa com l'actual. EPICo/Kuopio 2024 ha comptat amb ponències d'especialistes d'Austràlia, els Estats Units i Qatar. També hi ha hagut presentacions de professionals de tot el món, així com un panell d'experts que ha posat punt i final al congrés.
EPICo/Kuopio 2024 també ha ofert un espai per exposar pòsters amb les experiències i projectes duts a terme per algunes de les institucions membres.
Més enllà de les xerrades, les persones assistents al congrés han pogut gaudir de diferents activitats per conèixer una mica més l'entorn que les ha acollit durant els dies a Barcelona i promoure un espai de relació i intercanvi. Així, hi ha hagut visites a la Sagrada Família; però també al CRAI Biblioteca Fons Antic, que destaca pel nombre i la riquesa dels volums que custodia; i a la Torre del Rellotge, una de les imatges més icòniques del paisatge urbà de Barcelona. Així mateix, hi ha hagut l'oportunitat d'anar a Lleida a visitar l'equipament GEPA i veure de primera mà com funciona i quines tasques de conservació s'hi duen a terme.
EPICo/Kuopio 2024 ha comptat amb els patrocinis d'AraDoc, EBSCO, BRILL, IOP Publishing, OBV SG, MDPI, Clarivate, IEEE, Nubilum, Taylor & Francis, Springer Nature i OCLC.
La Universitat de Girona ha incorporat una nova col·lecció especial al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). Es tracta dels Manuscrits de Raimon Panikkar, que inclou 84 volums de manuscrits i mecanoscrits d'obres del filòsof, teòleg i escriptor català Raimon Panikkar.
El Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) ha afegit al desembre una nova col·lecció especial al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). Es tracta del fons "Recull factici de calendaris de reproduccions d'obres artístiques".
El CSUC ha organitzat el 28 de novembre una nova edició de la "Jornada CCUC 2024: projectes i serveis bibliotecaris cooperatius", que enguany ha acollit el Museu de la Música de Barcelona. La jornada ha comptat amb una setantena d'assistents.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital