Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 20 d'octubre ha tingut lloc la primera sessió de les quatre que conformen les Jornades de Revistes de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes, organitzades per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona (CRICC), l'AQU Catalunya i el CSUC.
Aquesta primera sessió titulada "La millora de la qualitat de les revistes i la seva avaluació" ha comptat amb la participació d'Esteve Arboix, secretari de la Comissió d'Avaluació de la Recerca (CAR) d'AQU Catalunya; Ismael Ràfols, investigador sènior del Centre d'Estudis de Ciència i Tecnologia (CWTS), Universitat de Leiden, i Flocel Sabaté, catedràtic d'Història Medieval de la UdL i membre de la Comissió Específica d'Humanitats de la CAR. L'encarregat de moderar les intervencions ha estat Martí Casadesús, director de l'AQU Catalunya.
A la sessió s'ha mostrat el procediment i els criteris d'avaluació del professorat usats per AQU Catalunya en els processos d'acreditació de la recerca. S'ha realitzat especial èmfasi en els criteris de qualitat de les revistes i editorials científiques en l'àmbit humanístic.
A més, s'han analitzat els principis de la declaració DORA i del Manifest de Leiden que proposen canvis en els actuals sistemes d'avaluació de la recerca. A partir d'aquests, s'ha iniciat un debat sobre l'afectació que podrien tenir en l'impacte associat a les revistes, com ara el seu impacte social.
Podeu accedir al vídeo de la retransmissió en directe.
El portal Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) ha assolit aquesta setmana les 45.000 tesis afegides al portal, amb una tesi sobre la utilitat de la neuroimatge funcional, de Sonia Jaraba Armas.
L'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha finalitzat la migració del seu Repositori EAPC cap a un repositori de prestacions avançades, amb noves funcionalitats que permeten una major eficiència i versatilitat.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat el límit per al dipòsit de conjunts de dades fins als 500 GB. L'actuació coincideix amb l'actualització de les recomanacions perquè el personal investigador seleccioni un repositori per al dipòsit de dades de recerca.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital