Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Els dies 20 i 27 d'octubre i 3 i 10 de novembre han tingut lloc les quatre sessions de les Jornades de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes, organitzades per l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), el Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona (CRICC), l'AQU Catalunya i el CSUC, amb el suport de ProQuest.
La primera sessió titulada "La millora de la qualitat de les revistes i la seva avaluació" ha comptat amb la participació d'Esteve Arboix, secretari de la Comissió d'Avaluació de la Recerca (CAR) d'AQU Catalunya; Ismael Ràfols, investigador sènior del Centre d'Estudis de Ciència i Tecnologia (CWTS), Universitat de Leiden, i Flocel Sabaté, catedràtic d'Història Medieval de la UdL i membre de la Comissió Específica d'Humanitats de la CAR. L'encarregat de moderar les intervencions ha estat Martí Casadesús, director de l'AQU Catalunya.
Amb el títol “El canvi accelerat i exigent de les revistes científiques”, a la segona sessió han participat Jamie Hutchins, Director Open Access Innovation de ProQuest; Alexandre López-Borrull, professor de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), i Cristóbal Urbano, professor de la Universitat de Barcelona. La moderació de la sessió ha anat a càrrec de Candela Ollé, professora de la UOC.
La tercera sessió, “Canvis, millores i noves possibilitats de RACO” ha anat a càrrec de tres ponents del CSUC: Lluís Anglada, director de Ciència Oberta, Iris Parusel, tècnica de Recursos d'Informació i Natalia Torres, cap d'Aplicacions i Projectes. Sandra Reoyo, cap de Ciència Oberta del CSUC, n'ha estat la moderadora.
La quarta i última sessió ha consistit en una taula rodona titulada "Tenen futur les revistes? Quin?", on han intervingut Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l'IEC; Joan Gómez Pallarès, director general de Recerca de la Generalitat de Catalunya; Josep Joan Moreso, president de l'AQU Catalunya, i Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes. El debat ha estat conduït per Ernest Abadal, director del CRICC de la UB.
En el seu conjunt, les jornades, retransmeses en directe per la xarxa, han tingut molt bona acollida, amb una mitjana de 200 espectadors per sessió. Podeu recuperar tots els enregistraments al canal YouTube de l'AQU i del CSUC, i també al perfil de Facebook del CSUC.
La Iniciativa Aporta ha organitzat la formació "Los datos abiertos: movimiento en expansión" per a les institucions que integren el Repositori de Dades de Recerca (RDR). L'activitat forma part dels esforços continus per promoure la ciència oberta.
Les dades del Portal de la Recerca de Catalunya (PRC) que s'envien al catàleg de Dades obertes de la Generalitat també són accessibles des del portal de dades obertes del govern d'Espanya, i el portal europeu de dades.
El Consorci s'ha reunit amb la Universitat Estatal de Nova York per explicar els serveis de gestió de dades de recerca que s'ofereixen a les diferents universitats i centres de recerca de Catalunya. La sessió l'ha impartit Laia Garcia Pinos, tècnica de Recursos d'Informació.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital