Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 2 de març ha tingut lloc en format híbrid el segon Seminari de l’Aula Jordi Rubió i Balaguer del curs 2021-2022, sota el títol "Repositoris: què i per a què".
El seminari ha comptat amb la participació de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta del CSUC; Núria Casaldàliga i Rojas, directora del Servei de Biblioteques de la UAB; Tránsito Ferreras Fernández, directora del Servicio de Bibliotecas de la Universidad de Salamanca; Wouter Schallier, cap de la Biblioteca de la Comisión Económica para América Latina (CEPAL)-Naciones Unidas, i Eugènia Serra Aranda, directora de la Biblioteca de Catalunya.
Tots els participants han destacat el paper estratègic que en les iniciatives digitals de les seves biblioteques han tingut els repositoris, tant com a projecció interna envers l'organització mateixa, com de cara a visibilitzar les activitats o les col·leccions digitalitzades a escala internacional, en línia amb el concepte de "biblioteca inside-out", de Lorcan Dempsey. Ara bé, aquesta aposta per ésser rellevant en l'entorn digital i del coneixement obert ha implicat un recorregut amb moltes etapes, com bé ha il·lustrat Núria Casaldàliga amb una línia del temps del Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB entre els anys 2006 i 2022.
L'enregistrament del seminari està disponible al canal de YouTube de la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la UB:
El tercer i darrer seminari d'aquest curs tindrà lloc el 18 de maig, a les 12 hores, amb el tema "Repositoris: la seva integració en l'ecosistema de ciència oberta". Trobareu tota la informació sobre l'Aula Jordi Rubió d'aquest curs i tot l'històric d'activitats al web de la UB dedicat a l'Aula Jordi Rubió i Balaguer.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital