Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 7 d'octubre ha tingut lloc l'Infoshare virtual Offering Campus Network Management as A Service: Challenges and Lessons Learnt, organitzat pel projecte GN4-3 de Géant, que ha comptat amb la participació del CSUC.
Vàries xarxes acadèmiques i de recerca europees (NREN) han començat a oferir la gestió de les xarxes dels campus com a servei, el que s'anomena Campus Network Management as a Service (CNaaS), a les seves institucions connectades, ja sigui perquè les pròpies institucions o els governs els ho han demanat. Definir aquest nou model, automatitzar la infraestructura i compartir la gestió són alguns dels nous desafiaments a resoldre.
Per això, l'objectiu d'aquest Infoshare, conduït per Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, ha estat mostrar les experiències de tres NREN que ja estan oferint aquest servei: SUNET, FUNET i UNINETT.
SUNET ha explicat les característiques, antecedents i experiències amb l'inici de la posada en producció del seu servei. També ha parlat sobre components usats i el desenvolupament col·laboratiu amb altres NREN.
D'altra banda, FUNET ha presentat l'estat del servei, casos d'ús i opinions dels usuaris, així com els darrers avenços en les eines d'automatització i la plataforma de gestió compartida.
Per la seva part, UNINETT ha mostrat exemples d'oferta de serveis a dos nous clients, incloent el desplegament de connectivitat Wi-Fi a un gran campus i el desenvolupament del seu sistema d'alertes agregat que rep informació des de varis sistemes de monitoratge i els integra en un de sol.
Per últim, l'Infoshare ha finalitzat amb un torn obert de preguntes i un debat sobre els serveis CNaaS que ha comptat també amb la participació de la cap de Comunicacions del CSUC.
Trobareu les presentacions de l'Infoshare al web de Géant.
La Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB) ha ampliat dels 5 Gbps als 10 Gbps la seva connexió amb l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya.
La seu que l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) té a Sant Adrià de Besòs ha ampliat dels 100 Mbps als 200 Mbps la seva connexió amb l'Anella Científica.
Les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG) han ampliat la connexió a l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya. Dels dos ports a 100 Mbps cadascun, l'entitat passa ara a un port de 500 Mbps.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital