Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) ha creat un òrgan tècnic específic de suport a la ciència oberta dins la Vicegerència de Recerca i Innovació, assumida des de l'1 d'octubre per Ciro Llueca, director de Biblioteca i Recursos d'Aprenentatge i director d'Editorial UOC.
El nou grup operatiu prové de la integració a la Vicegerència del grup ja existent de "Biblioteca per a la Recerca". El grup té la nova denominació de "Ciència Oberta", però manté l'estructura formada per 11 persones: Begoña Aguilera, com a directora; Maria Boixadera, com a responsable tècnica; i nou persones més amb categoria de tècnics que desenvoluparan funcions vinculades al suport a la recerca i la ciència oberta, l'Editorial UOC i les revistes acadèmiques.
La nota de la UOC explica que la iniciativa és pionera en l'àmbit estatal i beu d'experiències similars en altres universitats europees compromeses amb la ciència oberta, com l'Office for Open Science and Scholarship de la University College London, l'Open Science Accelerator de la Universitat de Turku, la Utrecht University Open Science Platform o l'Open Science Office de la Universitat de Mannheim.
Aquest canvi reforça l'aposta de la UOC per una transformació progressiva del procés de creació del coneixement, tal com es va posar de manifest en el Pla d'acció Coneixement Obert. El Pla defensa un coneixement més obert i connectat amb la societat i que el personal investigador comparteixi en obert els seus resultats científics, entre altres coneixements generats a la institució per diversos col·lectius.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat el límit per al dipòsit de conjunts de dades fins als 500 GB. L'actuació coincideix amb l'actualització de les recomanacions perquè el personal investigador seleccioni un repositori per al dipòsit de dades de recerca.
El CSUC ha presentat el Repositori de Dades de Recerca (RDR) a l'ICIQ OpenData Day. Ho ha fet coincidint amb la recent incorporació del centre a l'RDR, que ja suma 42 institucions.
L'eiNa DMP, que s'utilitza per a la creació de plans de gestió de dades (DMP), s'ha actualitzat a la darrera versió del programari per seguir garantint que sigui una plataforma robusta, flexible i preparada per a les necessitats futures de la recerca. A més, l'AGAUR l'ha recomanat com a eina per a l'elaboració de DMP per als Doctorats Industrials.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital