Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 14 de desembre ha tingut lloc el Meeting AAPID 2021, un esdeveniment organitzat per l'Associació Andalusa de Professionals de la Informació i la Documentació (AAPID) amb la col·laboració de FESABID, el Ministeri de Cultura i Esport del Govern d'Espanya i UNED Sevilla.
Aquesta edició ha estat dedicada a debatre sobre la formació bibliotecària en l'actualitat, un element fonamental per al desenvolupament dels professionals davant de l'entorn canviant en què es mouen. Aspectes com la revolució comunicativa, la informativa o la tecnològica estan provocant canvis metodològics, estructurals i funcionals davant dels que sorgeixen noves necessitats. La formació contínua es planteja com la via per adaptar-se a aquests canvis i adaptar els coneixements i les habilitats a les necessitats emergents.
Dins del sector de les biblioteques, aquesta necessitat de formació permanent és encara més important per la seva tasca social. La constant relació amb els usuaris, obliga la comunitat bibliotecària a estar contínuament al corrent de les novetats i pendent de noves necessitats.
Així, la jornada s'ha organitzat al voltant d'una taula rodona moderada per Miguel Ángel Garfía, de la Red Municipal de Bibliotecas de Sevilla, que he comptat amb la participació de Lluís Anglada, director de Ciència Oberta del CSUC; Rafael Cid, president d'AAPID; Fernando Heredia, cap de secció de Serveis a l'Usuari, Biblioteca de la Universidad de Málaga; José Manuel Morales, vicedegà d'Ordenació Acadèmica i Qualitat, Facultat de Comunicació i Documentació de la Universidad de Granada; Carlos Miguel Tejada, professor de la Facultat de Ciències de la Documentació, Universidad Complutense de Madrid, i Amparo Pons, presidenta del COBDCV.
Per poder visionar el vídeo d'aquesta edició és necessari introduir la contrasenya: 6ZftYPi9
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital