Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 25 de març, ha tingut lloc l'onzena edició de la reunió del Grup d'Interès Especial per a Centres d'Operadors de Xarxa (SIG-NOC) de Géant sota el lema "Continuació de les operacions dels NOC davant d'una pandemia".
La reunió, que s'ha celebrat de forma virtual i ha comptat amb 48 participants de 23 organitzacions de 19 països, ha estat adreçada a caps dels Centres d'Operació de Xarxes (NOC), enginyers, desenvolupadors, operadors, controladors i caps de projectes interessats en les funcions dels NOC.
L'objectiu de la sessió ha estat compartir experiències, preocupacions i problemes comuns sobre el funcionament dels NOC davant les restriccions provocades per la malaltia del coronavirus (COVID-19).
A la primera part de la sessió, sis ponents, dels NOC de Géant i de les NREN, han compartit com és la situació als seus països i les seves organitzacions, responent a preguntes comuns sobre la presa de decisions en torn al distanciament social, els reptes als quals s'estan enfrontant, als canvis en la demanda de serveis i a les solucions utilitzades per a la comunicació i resolució d'incidències.
Així, Alessandro Inzerilli ha compartit com a Itàlia i a la xarxa acadèmica i de recerca GARR, la primera NREN impactada per la COVID-19 a Europa, estaven treballant intensament des de l'inici de la crisi, al febrer. Szymon Trocha, ha seguit mostrant els desafiaments i prioritats a Polònia i la seva xarxa PSNC, amb alguns fets curiosos com ara l'ús de càmeres tèrmiques per al monitoratge de la temperatura corporal.
A continuació, Jonny Lundin, des d'Estocolm, on la situació sembla estar unes setmanes per darrera d'Europa, ha mostrat el punt de vista de la xarxa SUNET, a Suècia, on les actuacions s'han centrat en la millora de la capacitat dels serveis i els mitjans de comunicació, amb la finalitat de satisfer una demanda exponencial.
Per la seva part, Tony Barber, de Géant i amb seu al Regne Unit, ha explicat com els NOC estan fent front al coronavirus centrant-se en els processos de gestió de crisi i en els efectes secundaris que està causant.
Tot seguit, Sadi Koçak, de SURF(net), als Països Baixos, ha assenyalat que els patrons de tràfic han canviat en la gran majoria però no per als projectes de recerca.
Per últim, Jože Hanc, d'ARNES, a Eslovènia, ha explicat com el gran augment dels usuaris de Moodle els ha obligat a reconstruir el servei en un cap de setmana. La segona part de la sessió ha estat un debat, moderat per Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions del CSUC, que s'ha centrat en els desafiaments i problemes als quals s'està enfrontant el NOC des que van començar les restriccions. Els punts clau del debat han estat la confiança, la comunicació, la ràpida presa de decisions i la resistència.
Com a conclusió al debat, cal remarcar que tot i que els diferents països es troben en etapes lleugerament diferents del procés, els problemes als quals s'enfronten són molt similars i, per tant, és necessari compartir les preocupacions i experiències per trobar la millor manera de fer-los front.
La Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB) ha ampliat dels 5 Gbps als 10 Gbps la seva connexió amb l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya.
La seu que l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) té a Sant Adrià de Besòs ha ampliat dels 100 Mbps als 200 Mbps la seva connexió amb l'Anella Científica.
Les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG) han ampliat la connexió a l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya. Dels dos ports a 100 Mbps cadascun, l'entitat passa ara a un port de 500 Mbps.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital