Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El programa de ciberseguretat és la suma del treball conjunt entre les universitats catalanes, l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya i el CSUC, que n'assumeix la coordinació
El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i la consellera de Recerca i Universitats, Gemma Geis, han anunciat que l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya oferirà un programa de ciberseguretat a les universitats catalanes. Ho han explicat durant la seva visita a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) per analitzar la situació després de l'atac informàtic que va patir el passat 11 d'octubre.
Aquest programa s'emmarca, per a la consellera Geis, en "el treball conjunt del CSUC amb l'Agència per desplegar una estratègia global de ciberseguretat a les universitats i als centres de recerca", ja que el CSUC és "el primer espai on es pot començar a treballar", ja que aplega institucions tant públiques com privades. "La voluntat és que les institucions disposin de més eines per defensar-se davant d'atacs informàtics", ha comentat.
Entre les prioritats del CSUC, hi ha reforçar la seguretat dels sistemes TIC, detectar i prevenir els atacs informàtics i recuperar els greus danys que provoquen aquests delictes treballant conjuntament amb l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya, el Govern i les universitats i centres de recerca.
De fet, el CSUC com a CSIRT (equip de resposta a incidents) de l'Anella Científica està treballant en la implementació d'un NIDS (Network Intrusion Detection System) que analitzarà els fluxos de tràfic de les institucions per detectar possibles connexions fraudulentes basant-se en fonts d'adreces IP compromeses (IOC) i enviant de forma automàtica alertes de les amenaces detectades i fent un seguiment dels incidents. Aquesta nova plataforma s'afegeix a les eines dels serveis de ciberseguretat disponibles per als membres de l'Anella Científica per part del Consorci, com ara el servei de monitoratge de fuites d'informació que és copiada a pastebin.com o llocs similars, i la plataforma de mitigació d'atacs de DDoS en funcionament des del 2017.
El programa de ciberseguretat es tracta d'una de les potes en aquesta matèria que el Govern vol emprendre, així com la creació d'una acadèmia especialitzada en ciberseguretat per a generar talent en aquest camp, que serà una realitat durant el segon trimestre del 2022, junt amb una política prioritària de la ciberseguretat i la intel·ligència artificial en l'àmbit d'ensenyaments.
El Pla Serra Húnter General ha obert, el 9 de setembre, la crida internacional de la convocatòria 2024 de contractació de personal docent i investigador a les universitats públiques catalanes amb criteris d'excel·lència internacional.
La 25a edició de la Trobada dels Serveis Informàtics de les Universitats de Catalunya (TSIUC) posarà el focus en el govern de la intel·ligència artificial (IA) a les universitats. La TSIUC'24 se celebrarà el 19 de novembre a la UOC. El termini de presentació de propostes de ponència finalitza el 20 de setembre.
El CSUC ha presentat la nova infraestructura de càlcul i d'emmagatzematge a les XXXII Jornades Tècniques de RedIRIS, celebrades del 28 al 30 de maig a la Universitat de les Illes Balears (UIB). També s'hi han exposat les principals novetats de l'Anella Científica, així com el programa de formació de la Network eAcademy.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital