Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha participat a la X Trobada de centres de documentació d'art contemporani, que ha tingut lloc els dies 22 i 23 d'octubre al museu Artium de Vitòria.
L'edició d'enguany ha analitzat la gestió del patrimoni documental als centres especialitzats i ha posat llum als diferent projectes digitals que desenvolupen museus, universitats o centres de documentació. Un dels presentats, a càrrec de Paloma Gueilburt, ha estat el Repositori Digital MACBA, un projecte transversal que va començar les seves primeres passes el 2013, i que es va obrir al públic el 2019 amb l'objectiu de preservar i fer difusió de les obres d'art de la Col·lecció del MACBA, especialment les audiovisuals i els documents de l'arxiu nascuts digitals o bé digitalitzats.
En el transcurs de la presentació, la tècnica del Repositori Digital MACBA, Paloma Gueilburt, ha fet una menció especial al CSUC, qui ha estat l'encarregat de la creació i desenvolupament tècnic del repositori, ha adaptat a les necessitats del MACBA el programari base DSpace, ha portat a terme les càrregues massives de dades, l'automatització de diferents processos interns i ha afegit a la interfície pública aplicacions aptes per a la consulta de les dades.
El repositori s'organitza en dos grans grups: el “Fons Artístic“, format per les obres de la Col·lecció nascudes digitals o digitalitzades, i el “Fons Documental“, compost per fons personals d'artistes i altres agents relacionats amb l'art contemporani, pel propi fons històric que documenta l'activitat de la institució i per col·leccions documentals de l'Arxiu i la Biblioteca.
Recupera la presentació de Paloma Gueilburt, tècnica del Repositori Digital MACBA, a la X Trobada de centres de documentació d'art contemporani:
El repositori Tesis Doctorals en Xarxa (TDX) ha assolit aquesta setmana les 45.000 tesis afegides al repositori, amb una tesi sobre la utilitat de la neuroimatge funcional, de Sonia Jaraba Armas.
L'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC) ha finalitzat la migració del seu Repositori EAPC cap a un repositori de prestacions avançades, amb noves funcionalitats que permeten una major eficiència i versatilitat.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat el límit per al dipòsit de conjunts de dades fins als 500 GB. L'actuació coincideix amb l'actualització de les recomanacions perquè el personal investigador seleccioni un repositori per al dipòsit de dades de recerca.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital