Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) ha participat a la X Trobada de centres de documentació d'art contemporani, que ha tingut lloc els dies 22 i 23 d'octubre al museu Artium de Vitòria.
L'edició d'enguany ha analitzat la gestió del patrimoni documental als centres especialitzats i ha posat llum als diferent projectes digitals que desenvolupen museus, universitats o centres de documentació. Un dels presentats, a càrrec de Paloma Gueilburt, ha estat el Repositori Digital MACBA, un projecte transversal que va començar les seves primeres passes el 2013, i que es va obrir al públic el 2019 amb l'objectiu de preservar i fer difusió de les obres d'art de la Col·lecció del MACBA, especialment les audiovisuals i els documents de l'arxiu nascuts digitals o bé digitalitzats.
En el transcurs de la presentació, la tècnica del Repositori Digital MACBA, Paloma Gueilburt, ha fet una menció especial al CSUC, qui ha estat l'encarregat de la creació i desenvolupament tècnic del repositori, ha adaptat a les necessitats del MACBA el programari base DSpace, ha portat a terme les càrregues massives de dades, l'automatització de diferents processos interns i ha afegit a la interfície pública aplicacions aptes per a la consulta de les dades.
El repositori s'organitza en dos grans grups: el “Fons Artístic“, format per les obres de la Col·lecció nascudes digitals o digitalitzades, i el “Fons Documental“, compost per fons personals d'artistes i altres agents relacionats amb l'art contemporani, pel propi fons històric que documenta l'activitat de la institució i per col·leccions documentals de l'Arxiu i la Biblioteca.
Recupera la presentació de Paloma Gueilburt, tècnica del Repositori Digital MACBA, a la X Trobada de centres de documentació d'art contemporani:
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital