Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El Memorial Democràtic ha fet públic el Banc de la Memòria Democràtica, un cercador web que permet la cerca integrada i la visualització del contingut de fons i col·leccions del Memorial sobre memòria històrica de la Catalunya del període comprès entre els anys 1931 i 1980.
El cercador permet visualitzar mapes i línies cronològiques per localitzar informació i testimonis sobre un fet o una etapa determinada i inclou persones, fets històrics i espais de memòria. S'hi pot accedir des del web del Memorial Democràtic i també des de l'adreça banc.memoria.gencat.cat.
El Banc de la Memòria Democràtica ofereix informació detallada sobre víctimes, testimonis, fets històrics i espais físics relatius a la Segona República, la Guerra Civil i les víctimes per motius ideològics, de consciència, religiosos o socials, així com la repressió a persones i col·lectius per part de la dictadura franquista, l'exili i la deportació, la lluita antifranquista i la transició a la democràcia.
El cercador del Banc de la Memòria Democràtica, gestionat pel Centre d'Informació i Documentació del Memorial Democràtic, està integrat per sis fons i col·leccions que donen accés a gairebé 20.000 registres: el Banc Audiovisual de Testimonis, la Biblioteca del Memorial Democràtic, el Cens de Simbologia Franquista, la base de dades d'ex-presos polítics, la base de dades de l'Spanish Refugee Aid (organització nord-americana creada per ajudar als refugiats espanyols l'any 1953) i la Xarxa d'Espais de Memòria.
El cercador fa possible creuar la informació de les diverses bases de dades i recuperar-la fent una cerca integrada. A més, els continguts s'ofereixen amb una visualització didàctica i atractiva, a partir de mapes específics que permeten navegar sobre els llocs d'exili, municipis, presons i camps de concentració franquistes, espais de memòria i localització de simbologia franquista, entre altres, o línies cronològiques que permeten a l'usuari localitzar informació i testimonis sobre un fet o una etapa determinada. Així mateix, també permet consultar les diferents bases de dades de manera independent.
Trobareu més informació a la nota de premsa de la Generalitat de Catalunya.
El fons de la Biblioteca de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya s'ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). El fons inclou documents relacionats amb la vida acadèmica i les seves funcions en l'àmbit sanitari i higiènic, principalment del territori català, i fons personals d'alguns dels seus acadèmics més il·lustres.
El CSUC ha començat a preparar diferents vídeos explicatius sobre les pautes de catalogació i els procediments de treball al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per facilitar-ne la seva lectura i comprensió.
El BCNexplor@ (Ajuntament de Barcelona) ha afegit una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ignasi de Lecea al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital