Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Els booktubers, que el Termcat anomena bibliotubers, són youtubers que parlen de llibres.
Solen ser, majoritàriament, joves que, en pocs minuts, conversen, riuen, juguen amb la lectura. Proposen, debaten, critiquen, opinen, s’enfaden. I, sobretot, conviden a llegir.
El format més habitual de vídeo és la ressenya, sempre amb ingredients de collita pròpia, en què valoren l’últim llibre que han llegit. En general, es tracta de llibres que els agraden. Però no solament hi ha ressenyes. També existeixen les col·laboracions, és a dir, quan dos o més bibliotubers fan un vídeo conjunt en un canal, on conflueixen converses, confessions, jocs i reptes de lectura.
Com a professionals de la xarxa Youtube, presenten les seves noves adquisicions editorials igual que qualsevol youtuber a l'ús. Fan unboxing o desempaqueten el que els acaba d’arribar, creen un llistat de lectures imprescindibles per aquest tema o aquella efemèride, repassen el que tenen en la prestatgeria (objectes personals inclosos) o mostren els llibres que llegiran el pròxim mes i les expectatives que hi han posat.
Per últim, els bibliotubers també cobreixen esdeveniments literaris. Van a fires del llibre, Sant Jordi, presentacions, signatures de llibres o fins i tot s'entrevisten amb escriptores i escriptors. De vegades també organitzen esdeveniments, participen en clubs de lectura, preparen concursos i sortegen llibres entre els seguidors.
A La Veu dels llibres, Revista d'informació i crítica literària, en Vicent Vidal ens mostra una llista de bibliotubers que creen contingut amb més o menys regularitat i amb una gran qualitat.
El fons de la Biblioteca de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya s'ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). El fons inclou documents relacionats amb la vida acadèmica i les seves funcions en l'àmbit sanitari i higiènic, principalment del territori català, i fons personals d'alguns dels seus acadèmics més il·lustres.
El CSUC ha començat a preparar diferents vídeos explicatius sobre les pautes de catalogació i els procediments de treball al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per facilitar-ne la seva lectura i comprensió.
El BCNexplor@ (Ajuntament de Barcelona) ha afegit una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ignasi de Lecea al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital