Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El CSUC, l'Institut d'Estudis Catalans (IEC), el Centre de Recerca en Informació Comunicació i Cultura de la Universitat de Barcelona (CRICC) i AQU Catalunya han organitzat els dies 20 i 27 d'octubre i 3 i 10 de novembre de 2020, 4 sessions dins les Jornades de Revistes de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes.
RACO és un repositori cooperatiu de revistes catalanes amb accés obert. Cada sessió tindrà una duració d'una hora i mitja (de les 12.30 a les 14 hores) i es podrà seguir en directe per Youtube i Facebook a través d'un enllaç que es facilitarà per correu electrònic.
Les temàtiques de les sessions són les següents:
20 d'octubre, 12.30-14.00 hores
Sessió 1: La millora de la qualitat de les revistes i la seva avaluació
Moderador: Martí Casadesús, AQU Catalunya
Ponents: Esteve Arboix, secretari de la CAR d'AQU Catalunya; Ismael Ràfols, investigador sènior del Centre d'Estudis de Ciència i Tecnologia (CWTS), Universitat de Leiden, i Flocel Sabaté, catedràtic d'Història Medieval de la UdL i membre de la Comissió Específica d'Humanitats de la Comissió d'Avaluació de la Recerca (CAR)
27 d'octubre, 12.30-14.00 hores
Sessió 2: El canvi accelerat i exigent de les revistes científiques
Moderadora: Candela Ollé, Universitat Oberta de Catalunya
Ponents: Jamie Hutchins, Director Open Access Innovation, ProQuest; Alexandre López-Borrull, Universitat Oberta de Catalunya, i Cristóbal Urbano, Universitat de Barcelona 3 de novembre,
12.30-14.00 hores
Sessió 3: Canvis, millores i noves possibilitats de RACO
Moderadora: Sandra Reoyo, CSUC
Ponents: Lluís Anglada, CSUC; Iris Parusel, CSUC, i Natalia Torres, CSUC
10 de novembre, 12.30-14.00 hores
Sessió 4: Taula rodona. Tenen futur les revistes? Quin?
Moderador: Ernest Abadal, director del Centre de Recerca en Informació, Comunicació i Cultura (UB)
Ponents: Teresa Cabré, presidenta de la Secció Filològica de l'Institut d'Estudis Catalans (IEC); Joan Gómez, director general de Recerca de la Secretaria d'Universitats i Recerca; Josep Joan Moreso, president de l'AQU Catalunya, i Oriol Ponsatí-Murlà, director de la Institució de les Lletres Catalanes.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital