Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO) ha arribat a les 530 revistes incorporades (24 més que el 2019), amb un total de 239.322 articles (el 99% en accés obert) de les 102 institucions participants (sis més que el 2019), que han tingut gairebé 6 milions de consultes. S’hi han incorporat el Museu Etnològic del Montseny, l’Ajuntament d’Arbúcies, l’ACUP, l’Association Française de Catalanistes, el Grup d’Estudis de la Vall d’Horta i la Muntanya Pelada, i la Societat d’Onomàstica.
Com a novetat de 2020, cal destacar la implementació de tres noves modalitats de participació a RACO: bàsic, avançat i professional.
La modalitat del RACO avançat ha començat a donar servei a la revista Ausa, del Patronat d’Estudis Osonencs, i el RACO professional, ha comptat amb la incorporació de cinc revistes de la UOC (Artnodes, BiD, Digithum, IDP i Dictatorships & Democracies (D&D)), dues de la UPF (IUSLabor i Illes i Imperis), una del Departament de Cultura (Revista d’Etnologia de Catalunya) i una de l’ACUP (Revista del Congrés Internacional de Docència Universitària i Innovació). En total, han usat el RACO professional 17 revistes de 8 institucions diferents.
D’altra banda, s’ha afegit a RACO un distintiu per a la identificació de les revistes que formen part del Directory of Open Access Journals i s’han actualitzat els segells de qualitat de les revistes que disposen del segell de la FECYT o estan incloses al Journal Citation Reports.
Pel que fa a difusió, els dies 20 i 27 d’octubre i 3 i 10 de novembre s’han celebrat les “Jornades de RACO: Qualitat i visibilitat de les revistes”, que han estat retransmeses en directe per la xarxa amb molt bona acollida.
El 2020, el repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) donava accés a més de 2,7 milions d’imatges/documents en 174 col·leccions de 37 institucions participants (una més que el 2019). Els usuaris han vist més d’un milió de pàgines.
S’ha afegit a l’MDC la Reial Acadèmia de Ciències i Arts de Barcelona (RACAB) i 5 noves col·leccions: “Alexandre Galí. Història de les institucions i el moviment cultural”, de la Biblioteca de Catalunya; “Cartes de restaurant” i “Discs de vinil. Cançons i discursos polítics”, de la UB; “Fons de Memòries científiques manuscrites”, de la RACAB, i “Fons bibliogràfic de 1900-1925”, del Centre de Documentació i Museu Tèxtil de Terrassa.
Quant a millores, s’ha adaptat la imatge i funcionalitats de l’MDC perquè pugui ser més fàcilment consultable des de dispositius mòbils i tauletes a través de la migració del seu programari base, CONTENTdm, a un entorn responsive. Aquest fet comporta, a més de la consulta adaptada per a dispositius portables, millores de seguretat, privacitat i accessibilitat per al repositori, així com funcions integrades per millorar el rànquing en motors de cerca.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital