Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
A finals de novembre Irlanda va publicar el Pla d'Acció Nacional de Recerca Oberta 2022-2030, que marca els objectius i les accions a dur a terme per al següent capítol en la transició d'aquest país cap a la recerca oberta.
El 2017 Irlanda ja va crear el National Open Research Forum (NORF) amb la intenció de definir una estratègia comuna de ciència i tecnologia. A efectes pràctics, era una iniciativa molt semblant al Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PNSC) d'aquí Catalunya. Dos anys més tard, el 2019, el NORF va aprovar un pla de ciència oberta (National Framework on the Transition to an Open Research Environment). I ara, a finals de 2022, el NORF ha publicat el National Action Plan for Open Research, que actualitza l'anterior.
El nou Pla vol facilitar la transició cap a un entorn de ciència oberta i es divideix en cinc àrees d'acció:
El pla s'estructura en tres eixos a partir dels quals s'articulen les accions concretes. Aquestes aspiracions són que l'any 2030 el sistema de recerca irlandès estigui amarat d'una cultura de recerca oberta en tots els nivells, haver implementat un sistema sostenible i inclusiu per assolir que el 100% de les publicacions de recerca siguin obertes, i que Irlanda tingui un ecosistema madur d'infraestructures per donar suport a la gestió responsable i compartició de dades i altres resultats de la recerca seguint els principis FAIR.
El Pla d'Acció Nacional i la llista d'organitzacions afegides es pot consultar al lloc web de NORF.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat el límit per al dipòsit de conjunts de dades fins als 500 GB. L'actuació coincideix amb l'actualització de les recomanacions perquè el personal investigador seleccioni un repositori per al dipòsit de dades de recerca.
El CSUC ha presentat el Repositori de Dades de Recerca (RDR) a l'ICIQ OpenData Day. Ho ha fet coincidint amb la recent incorporació del centre a l'RDR, que ja suma 42 institucions.
L'eiNa DMP, que s'utilitza per a la creació de plans de gestió de dades (DMP), s'ha actualitzat a la darrera versió del programari per seguir garantint que sigui una plataforma robusta, flexible i preparada per a les necessitats futures de la recerca. A més, l'AGAUR l'ha recomanat com a eina per a l'elaboració de DMP per als Doctorats Industrials.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital