CSUC

ESNOG celebra la seva 27a reunió

Medialab Matadero Madrid ha acollit la 27a edició de la reunió del Grupo de Operadores de Red Español (ESNOG) que també s'ha retransmès en directe i ha comptat amb la participació del CSUC.

L'objectiu del fòrum ESNOG ha estat reunir operadors de telecomunicacions, xarxes acadèmiques i proveïdors d'internet per compartir experiències, intercanviar coneixements tècnics, fomentar la col·laboració i parlar en general sobre els temes relacionats amb aquesta professió.

Per part del CSUC, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions, ha participat amb dues ponències. La primera "Network Automation e-Academy", ha tractat sobre el projecte de Géant Network Automation e-Academy, una acadèmia digital d'accés gratuït adreçada als enginyers i operadors de xarxa on poden aprendre més sobre l'Orquestració, Automatització i Virtualització (OAV) a través de càpsules de diversa temàtica, com ara formats, protocols, llenguatges, exemples de casos d'ús en el món acadèmic... que es publiquen regularment a l'e-Academy.

A més, Gandia també ha dut a terme la ponència "Canvi d'arquitectura al CATNIX", on ha explicat la recent actualització de la infraestructura del Punt Neutre d'Internet a Catalunya (CATNIX) i el seu canvi d'arquitectura, que ha passat d'una xarxa de nivell 2 a un plànol de control basat en BGP EVPN i un plànol de dades amb VXLAN. Disposar d'un fabric IP entre nodes permet augmentar l'escalabilitat i la redundància, evitant els problemes que pot comportar l'ús de l'Spanning Tree Protocol, STP. A més, com a part de l'actualització de l'arquitectura del CATNIX també s'ha passat al protocol d'encaminament Multipath d'igual cost (Equal cost multi-pathECMP) en els enllaços entre nodes, substituint el Link Aggregation Control Protocol, LACP.

A continuació trobareu els vídeos de la retransmissió de l'ESNOG 27:

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #