Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Medialab Matadero Madrid ha acollit la 27a edició de la reunió del Grupo de Operadores de Red Español (ESNOG) que també s'ha retransmès en directe i ha comptat amb la participació del CSUC.
L'objectiu del fòrum ESNOG ha estat reunir operadors de telecomunicacions, xarxes acadèmiques i proveïdors d'internet per compartir experiències, intercanviar coneixements tècnics, fomentar la col·laboració i parlar en general sobre els temes relacionats amb aquesta professió.
Per part del CSUC, Maria Isabel Gandia, cap de Comunicacions, ha participat amb dues ponències. La primera "Network Automation e-Academy", ha tractat sobre el projecte de Géant Network Automation e-Academy, una acadèmia digital d'accés gratuït adreçada als enginyers i operadors de xarxa on poden aprendre més sobre l'Orquestració, Automatització i Virtualització (OAV) a través de càpsules de diversa temàtica, com ara formats, protocols, llenguatges, exemples de casos d'ús en el món acadèmic... que es publiquen regularment a l'e-Academy.
A més, Gandia també ha dut a terme la ponència "Canvi d'arquitectura al CATNIX", on ha explicat la recent actualització de la infraestructura del Punt Neutre d'Internet a Catalunya (CATNIX) i el seu canvi d'arquitectura, que ha passat d'una xarxa de nivell 2 a un plànol de control basat en BGP EVPN i un plànol de dades amb VXLAN. Disposar d'un fabric IP entre nodes permet augmentar l'escalabilitat i la redundància, evitant els problemes que pot comportar l'ús de l'Spanning Tree Protocol, STP. A més, com a part de l'actualització de l'arquitectura del CATNIX també s'ha passat al protocol d'encaminament Multipath d'igual cost (Equal cost multi-path, ECMP) en els enllaços entre nodes, substituint el Link Aggregation Control Protocol, LACP.
A continuació trobareu els vídeos de la retransmissió de l'ESNOG 27:
La Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB) ha ampliat dels 5 Gbps als 10 Gbps la seva connexió amb l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya.
La seu que l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) té a Sant Adrià de Besòs ha ampliat dels 100 Mbps als 200 Mbps la seva connexió amb l'Anella Científica.
Les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG) han ampliat la connexió a l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya. Dels dos ports a 100 Mbps cadascun, l'entitat passa ara a un port de 500 Mbps.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital