Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
L'1 de març s'ha donat per finalitzat el projecte del node arrel LISP DDT (Locator/ID Separation Protocol Delegated Database Tree) que ha tingut per objectiu experimentar amb una arquitectura de xarxa i un conjunt de protocols que construeixen un nova semàntica per a les adreces IP.
El node LISP DDT, que ha estat 5 anys instal·lat al CSUC i ha comptat amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de Catalunya i la tecnologia de Cisco, ha permès provar de primera mà aquest nou protocol i convertir-lo en una tecnologia madura que ha tingut un impacte significatiu en el món de les VPN privades i la mobilitat.
LISP és una arquitectura de xarxa que construeix una nova semàntica per a les adreces IP, juntament amb una sèrie de protocols. Es basa en la separació de les adreces IP actuals ens dos espais de noms: els Endpoint Identifiers (EID), relativament estàtics i utilitzats per comunicacions extrem a extrem, i els Routing Locators (RLOC), que són més dinàmics i s'utilitzen pel routing i forwarding a internet.
Per fer-ho més comprensible es podria fer l'analogia dient que LISP separa l'”On?” (RLOC) del “Qui?” (EID). Amb LISP, no s'ha de canviar res als hosts, els canvis passen a la xarxa i es fa encapsulació. LISP DDT és una base de dades jeràrquica i distribuïda que proporciona aquest mapeig (mapping) entre EID i RLOC, d'un manera molt similar a com funcionen els servidors de DNS. Proporciona informació de delegació als map-resolvers, que la utilitzen per fer els mapejos EID-RLOC. Un map-resolver que necessiti localitzar un mapeig seguirà el camí a través de l'arbre contactant, un darrere de l'altre, els nodes DDT pel camí fins arribar a un node fulla, autoritari pel mapeig que s'està buscant.
Els nodes arrel LISP DDT, com el que ha estat instal·lat fins ara al CSUC, es troben a la part de dalt de la jerarquia, de la mateixa manera que ho estan els servidors arrel DNS.
La Facultat de Física de la Universitat de Barcelona (UB) ha ampliat dels 5 Gbps als 10 Gbps la seva connexió amb l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya.
La seu que l'Institut de Recerca en Energia de Catalunya (IREC) té a Sant Adrià de Besòs ha ampliat dels 100 Mbps als 200 Mbps la seva connexió amb l'Anella Científica.
Les Escoles Universitàries Gimbernat (EUG) han ampliat la connexió a l'Anella Científica, la xarxa acadèmica i de recerca de Catalunya. Dels dos ports a 100 Mbps cadascun, l'entitat passa ara a un port de 500 Mbps.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital