Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
Humanitats Digitals/Digital Humanities (HD/DH) és una revista, publicada en català i anglès (tots els articles), amb la qual es vol cobrir un camp científic que a Catalunya encara està per consolidar, el de les humanitats digitals.
L'objectiu d'aquesta publicació és oferir a la comunitat acadèmica un espai per discutir les humanitats digitals. Cada número consta d'un dossier temàtic, juntament amb diversos articles i ressenyes de llibres editorials.
Es publica simultàniament en format imprès i electrònic amb accés gratuït. La revista es proposa incentivar el debat acadèmic des d'una perspectiva epistemològica, però també documental i en relació amb l'emmagatzematge i gestió de dades. Comptarà amb tres seccions: "Dossier", "Miscel·ània" i "Ressenyes bibliogràfiques i documentals" i serà biannual, de 240 pàgines, en format digital i eBook, i de la qual només s'imprimiran 50 exemplars.
Està previst publicar el primer exemplar l'hivern de 2020. Humanitats Digitals/Digital Humanities (HD/DH) ja està disponible en obert a la xarxa i ha fet ja el seu primer "Call for papers" dedicat a la relació entre les biblioteques i les humanitats digitals. La revista està editada per la Càtedra Josep Termes d'Història, Identitats i Humanitats Digitals i promoguda pel Grup de Recerca en Estudis Nacionals i Polítiques Culturals (GRENPoC) de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.
En el següent vídeo, el Dr. Marc Macià Farré explica el projecte.
Diferents departaments de la Generalitat de Catalunya han posat en marxa a finals de 2024 repositoris de prestacions bàsiques (RPB) per recollir, preservar i difondre la seva documentació no administrativa a la ciutadania.
L'Ajuntament de Taradell s'ha convertit en la 44a institució participant a la Memòria Digital de Catalunya amb una col·lecció de partitures de la Cobla Genisenca de la vila. La Biblioteca de Catalunya hi ha afegit una col·lecció de dibuixos de Toni Batllori, i la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona una col·lecció de manuscrits.
El protocol estableix directrius per garantir que el programari desenvolupat durant les activitats de recerca es gestioni de manera eficient i seguint els principis FAIR de la ciència oberta. El CSUC ha col·laborat amb la seva implementació oferint suport i assessorament, a més de l'ús del Repositori de Dades de Recerca.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital