Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El passat 2 de febrer ha tingut lloc la inauguració del curs superior universitari de Ciència Oberta: Promoció, Suport i Avaluació a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals (FIMA) de la Universitat de Barcelona (UB) amb un gran èxit d'assistència.
La professora Gema Santos, en qualitat de codirectora del curs, ha donat el tret de sortida a l'acte inaugural amb unes paraules de benvinguda. A continuació, el degà de la FIMA, Miquel Térmens, ha parlat sobre la importància del curs dins del sistema universitari. El delegat de la ciència oberta a la UB, Ignasi Labastida, ha intervingut després per mencionar la implicació de la UB en la ciència oberta i presentant el ponent convidat. Finalment, el Dr. Konstantinos Glinos, cap de la Unitat de Ciència Oberta de la Direcció General de Recerca i Innovació de la Comissió Europea ha impartit la conferència: "The promise of open science".
Durant la seva intervenció, Glinos ha compartit els punts forts i principals característiques de la ciència oberta i ha indicat que el compromís de la Comissió Europea amb la ciència oberta consisteix a millorar la pràctica científica i a desenvolupar les habilitats i accions més adequades per a la seva implementació. Un dels punts claus de la seva intervenció ha estat el procés cap a un acord sobre la reforma de l'avaluació de la recerca, a través de la recent formació d'una coalició europea. Aquesta coalició reuneix organitzacions de finançament de la recerca, agències d'avaluació nacionals i regionals, centres de recerca, investigadors, així com societats docents i altres entitats rellevants, totes disposades a implementar reformes en el sistema actual d'avaluació de la recerca.
L'acte ha finalitzat amb algunes preguntes, tant del públic assistent a la sala com del connectat via streaming. En aquest sentit, la sessió ha estat seguida per una cinquantena de persones a la sala d'actes de la FIMA i més de 130 assistents en línia.
Podeu consultar el vídeo de l'acte al canal YouTube de la FIMA.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat el límit per al dipòsit de conjunts de dades fins als 500 GB. L'actuació coincideix amb l'actualització de les recomanacions perquè el personal investigador seleccioni un repositori per al dipòsit de dades de recerca.
El CSUC ha presentat el Repositori de Dades de Recerca (RDR) a l'ICIQ OpenData Day. Ho ha fet coincidint amb la recent incorporació del centre a l'RDR, que ja suma 42 institucions.
L'eiNa DMP, que s'utilitza per a la creació de plans de gestió de dades (DMP), s'ha actualitzat a la darrera versió del programari per seguir garantint que sigui una plataforma robusta, flexible i preparada per a les necessitats futures de la recerca. A més, l'AGAUR l'ha recomanat com a eina per a l'elaboració de DMP per als Doctorats Industrials.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital