Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
L'Institut de Recerca Biomèdica de Lleida Fundació Dr. Pifarré (IRBLleida) i la Universitat de Lleida (UdL) han rebut cadascuna 100.000 euros de Teresa Ribalta, vídua del cardiòleg lleidatà Roc Pifarré i Florejachs, el qual dona nom a l'IRBLleida.
Per a la UdL, els diners aniran destinats a la Biblioteca de Ciències de la Salut per incrementar el seu fons bibliogràfic i millorar els equipaments bibliotecaris relacionats amb la investigació de les malalties del cor, mentre que l'IRBLleida els destinarà al foment de la recerca biomèdica i la millora de la salut de les persones.
Roc Pifarré i Florejachs (1929-2010) va ser cap del Departament de Cirurgia Toràcica i Cardiopulmonar del Loiola University Medical Center de Chicago i professor emèrit de Cirurgia Cardiovascular i Toràcica al Centre Mèdic de la Universitat de Loiola Stritch a Maywood, Illinois (Estats Units). Pioner en les operacions coronàries, va ser considerat com un dels millors cirurgians a escala mundial.
Des del setembre de 1993, és president honorífic vitalici de l'IRBLleida, institució creada per gestionar i canalitzar la recerca biomèdica en les institucions sanitàries de la Regió de Sanitària de Lleida. El 1991 va ser guardonat com a Lleidatà Exemplar i el 1995 va ser distingit amb la Creu de Sant Jordi.
A més, va ser investit Doctor Honoris Causa per la UdL el 1999 i al 2009 li va ser concedit el I Premi Internacional Ciutat de Lleida. L'any 2016 la Unitat de Biblioteca i Documentació de la UdL va incorporar el llegat del cirurgià i cardiòleg lleidatà Roc Pifarré i Florejacs gràcies també a una donació de la seva vídua.
Aquest llegat, dipositat actualment a la Biblioteca de Ciències de la Salut, inclou documentació personal, com ara fotografies, correspondència, un manuscrit de les seves memòries, títols i reconeixements; material professional, així com la seva biblioteca personal que inclou llibres escrits per ell.
Font: UdL
El fons de la Biblioteca de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya s'ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). El fons inclou documents relacionats amb la vida acadèmica i les seves funcions en l'àmbit sanitari i higiènic, principalment del territori català, i fons personals d'alguns dels seus acadèmics més il·lustres.
El CSUC ha començat a preparar diferents vídeos explicatius sobre les pautes de catalogació i els procediments de treball al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per facilitar-ne la seva lectura i comprensió.
El BCNexplor@ (Ajuntament de Barcelona) ha afegit una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ignasi de Lecea al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital