Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
La Red Española de Supercomputación (RES) ha assignat un total de 200.300.000 hores de càlcul als investigadors que es van presentar a la convocatòria del segon quadrimestre de 2021 (juliol-octubre).
Dels 96 projectes de recerca amb hores atorgades, 11 han estat projectes relacionats amb la COVID-19, que han obtingut més de 35 milions d'hores, el que significa un 18% dels recursos totals disponibles.
Les 200,3 milions d'hores de càlcul inclouen l'ús del maquinari instal·lat als 13 nodes que conformen la RES: Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación (BSC-CNS), Instituto Astrofísico de Canarias (IAC), Universidad de Cantabria (UC), Universidad de Málaga (UMA), Universidad de Valencia (UV), Universidad de Zaragoza (UZ), Fundación Pública Galega Centro Tecnolóxico de Supercomputación de Galicia (CESGA), Consorci de Serveis Universitaris de Catalunya (CSUC), CénitSCOMPUTAEX (CENITS), Fundación del Centro de Supercomputación de Castilla y León (SCAYLE), Universidad Autónoma de Madrid (UAM), Navarra de Servicios y Tecnologías (NASERTIC), i Centro de Investigaciones Energéticas, Medioambientales y Tecnológicas (CIEMAT).
Per al node del CSUC, s'han proporcionat hores computacionals a quatre projectes de recerca:
La RES, coordinada pel BSC-CNS, a més de proporcionar serveis de càlcul (HPC) en 16 supercomputadors gestionats pels seus 13 nodes, també ofereix serveis de gestió de dades en 9 d'aquests nodes. Aquests serveis i recursos es troben a disposició de la comunitat científica mitjançant convocatòries competitives basades en l'excel·lència científica dels projectes a desenvolupar. La propera convocatòria iniciarà la seva avaluació el proper mes de setembre de 2021.
Dimarts 12 de novembre s'ha celebrat, en format en línia, la jornada de formació sobre l'ús del servei de càlcul del CSUC. A la jornada s'hi ha presentat la nova infraestructura Pirineus III, l'entorn de treball amb especial èmfasi al gestor de cues Slurm i el programari disponible (aplicacions científiques, eines de desenvolupament, etc.) que ofereix el Consorci.
Després d'uns mesos en fase de proves, Pirineus III s'ha posat en producció. El nou supercomputador multiplica per quatre els recursos a disposició de la comunitat de recerca, amb una potència de còmput de més de 2 Pflop/s i 15.000 nuclis.
L'equip BCN eMotorsport va participar el 5, 6 i 7 d'agost a la competició automobilística Formula Student Spain, celebrada al Circuit de Barcelona-Catalunya, amb el nou monoplaça CAT16x. L'equip ha utilitzat hores de càlcul del servei de Supercomputació del CSUC per al disseny del paquet aerodinàmic i de refrigeració del cotxe.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital