Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El Servei de Biblioteques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha celebrat els dies 7, 8 i 9 de febrer el "Laboratori bibliotecari Fanzins Atemporals UAB", una experiència d'innovació, cocreació i participació ciutadana al campus de Bellaterra. La iniciativa forma part del projecte Laboratorios Bibliotecarios, de la Subdirecció General de Coordinació Bibliotecària (Ministeri de Cultura), i parteix d'una temàtica concreta: la Col·lecció Digital de Fanzins UAB, disponible en obert al repositori institucional Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD-UAB).
La Col·lecció Fanzins UAB està formada per un total de 849 títols, recopilats al llarg de més de 30 anys pel professor de la Facultat de Ciències de la Comunicació (UAB) Eugeni Giral, des de la dècada dels 70 fins a principis dels anys 2000. Gràcies al procés de digitalització finançat amb diners públics, la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General (UAB) retorna expressions (culturals) que s'han construït majoritàriament de forma col·lectiva.
Els objectius d'aquest laboratori han estat:
Participants, promotors i mentors del laboratori s'han organitzat en grups de treball i han prototipat dos projectes, que permeten ampliar els coneixements generats a través d'aquestes publicacions, sovint autoeditades i que defugen els circuits clàssics de distribució comercial.
Les tres jornades del Laboratori Fanzins Atemporals UAB s'han celebrat al COMTEC Centre de la Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General (UAB). El Servei de Biblioteques UAB té previst seguir impulsant noves edicions de laboratoris bibliotecaris.
Coneix més detalls de l'experiència al web Fanzins Atemporals UAB.
El fons de la Biblioteca de la Reial Acadèmia de Medicina de Catalunya s'ha incorporat al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC). El fons inclou documents relacionats amb la vida acadèmica i les seves funcions en l'àmbit sanitari i higiènic, principalment del territori català, i fons personals d'alguns dels seus acadèmics més il·lustres.
El CSUC ha començat a preparar diferents vídeos explicatius sobre les pautes de catalogació i els procediments de treball al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC) per facilitar-ne la seva lectura i comprensió.
El BCNexplor@ (Ajuntament de Barcelona) ha afegit una col·lecció de fotografies de l'arquitecte Ignasi de Lecea al Catàleg Col·lectiu de les Universitats de Catalunya (CCUC).
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital