Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El passat 28 de febrer, el Consell de Govern Universitat de Lleida (UdL) va aprovar la seva Política de Ciència Oberta.
La ciència oberta representa un canvi en el context científic i en la pràctica del treball d'investigació, on els processos i els resultats estan disponibles obertament en condicions que promouen la compartició, l'ús, la cooperació i la responsabilitat social. Les publicacions, les dades de recerca, els materials docents han de ser accessibles, comprensibles, reproduïbles i reutilitzables de manera permanent. Té com a objectiu l'obertura, l'intercanvi i una major transparència de coneixement en tots els àmbits de la societat.
Amb l'aprovació de la seva política de ciència oberta, la UdL es compromet a promoure i donar suport a la ciència oberta en el marc de la institució. La seva contribució a aquest moviment és part del Pla Estratègic de la Universitat de Lleida 2030 i es concreta a través d'aquesta política.
La política esmenta el context actual de la ciència oberta, la importància per a la UdL, les mesures i els requeriments per a la Universitat derivats de l'obertura de la ciència. Aquesta política s'ha vist reforçada per l'escenari internacional de la ciència oberta impulsat per diverses organitzacions com la Comissió Europea i la UNESCO, programes de finançament com l'Horizon Europe o el Pla S de la cOAlition S i projectes, com ara l'Open Research Europe o l'European Open Science Cloud.
El contingut d'aquesta política se centra en els següents àmbits d'acció: accés obert, dades de recerca, recursos educatius en obert i ciència ciutadana; i està pensada per a evolucionar al llarg del temps, ha de permetre fer avançar a la UdL cap a la ciència oberta implementant accions i indicadors per mesurar el seu impacte.
Podeu consultar-la en detall al Repositori Obert UdL.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital