Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El CWTS Leiden Ranking 2020 és un complex i complet conjunt d'indicadors bibliomètrics que proporciona dades i posicionament de les universitats mundials en relació a impacte científic, col·laboració, accés obert (open access, OA) i diversitat de gènere.
A la pàgina web del rànquing s'expliquen les característiques dels indicadors disponibles i la metodologia com es generen. Respecte aquesta, mencionen només (molt resumidament) que es basen en publicacions del període 2015-18 que apareixen a la base de dades Web of Science.
En relació als indicadors d'OA, el rànquing de Leiden proporciona els següents:
En consultar els indicadors, cal tenir en compte que els diferents tipus d'accés obert se solapen parcialment (una publicació pot ser tant d'accés obert verd com d'accés obert d'or, híbrid o bronze).
El rànquing es pot filtrar per període, regió i país, i ordenar de diferents maneres. Si es miren les dades de les universitats espanyoles hom pot veure que el rang va del 32,3% d'OA de la Universidad de Jaén al 80,7% de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC).
Caldria suposar que els resultats varien a conseqüència de les diferents polítiques i praxis de cada universitat. No sembla casual que els millors resultats en OA els obtingui la UPC, una universitat que des de l'any 2014 té associada l'avaluació del professorat al dipòsit de la seva producció científica en el seu repositori institucional.
Diferents departaments de la Generalitat de Catalunya han posat en marxa a finals de 2024 repositoris de prestacions bàsiques (RPB) per recollir, preservar i difondre la seva documentació no administrativa a la ciutadania.
L'Ajuntament de Taradell s'ha convertit en la 44a institució participant a la Memòria Digital de Catalunya amb una col·lecció de partitures de la Cobla Genisenca de la vila. La Biblioteca de Catalunya hi ha afegit una col·lecció de dibuixos de Toni Batllori, i la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona una col·lecció de manuscrits.
El protocol estableix directrius per garantir que el programari desenvolupat durant les activitats de recerca es gestioni de manera eficient i seguint els principis FAIR de la ciència oberta. El CSUC ha col·laborat amb la seva implementació oferint suport i assessorament, a més de l'ús del Repositori de Dades de Recerca.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital