CSUC

L'AQU Catalunya s'adhereix a la San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA)

El 9 d'abril, i en compliment amb l'acord adoptat pel seu Consell de Govern, l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU Catalunya) s'ha afegit a la San Francisco Declaration on Research Assessment (DORA), en considerar que els processos d'avaluació del professorat d'AQU Catalunya, fonamentats en el peer review de les aportacions, s'alineen amb la visió recollida en el document esmentat en diversos aspectes, entre els quals destaquen:

  • La prevalença de la qualitat per sobre de la quantitat: La Comissió d'Avaluació de la Recerca (CAR) és la responsable d'aprovar el procediment i els criteris d'avaluació per àmbits de coneixement i les seves comissions específiques són les que els executen de forma independent. En la reforma dels criteris d'avaluació que va aprovar l'any 2016, la CAR va introduir a tot arreu la prevalença de la qualitat contrastada sobre la quantitat de les aportacions. La quantitat i els paràmetres bibliomètrics serveixen de guia, però la qualitat contrastada de les aportacions preval.
  • La realització col·legiada de les avaluacions per part d'experts: Cada sol·licitud és avaluada per diverses persones especialistes i amb trajectòria destacada en cada camp de coneixement, que han estat nomenades com a membres de cada comissió específica atenent la seva capacitat, experiència i diversitat. Les comissions específiques estan formades per un nombre suficient de membres i d'assessors que permet cobrir amb experts específics tots els camps de coneixement en els quals s'atorguen acreditacions. La decisió sobre el sentit de l'avaluació es pren de manera col·legiada pel conjunt de la comissió específica.

Més informació a la notícia publicada per l'AQU Catalunya i a sfdora.org.

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #