Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
En motiu del 50è aniversari de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Didac Martínez, director del Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius de la UPC, ha publicat: "Les biblioteques en el 50è aniversari de la UPC. Què hem aconseguit i què hem de fer els propers anys?".
L'escrit comença (com una bona novel·la d'intriga) així: "Als anys setanta del segle passat, les biblioteques universitàries més importants de Catalunya eren la biblioteca de la Universitat de Barcelona (UB), que es troba a l'imponent edifici d'Elies Rogent de la plaça de la Universitat; la biblioteca de la Facultat de Física i Química, també de la UB, que és a la Diagonal, i la biblioteca de l'ETSAB de la UPC, que dirigia la bibliotecària Montserrat Roca i Junyent. La resta de biblioteques universitàries no eren gaire significatives, atès que patien les mateixes mancances que les seves universitats, després de quaranta anys de dictadura. Les biblioteques universitàries, en concret, tenien fonamentalment dos problemes greus: no tenien ni les col·leccions bibliogràfiques actualitzades i rellevants que s'havien publicat en el món acadèmic arran de l'especialització de la ciència després de la II Guerra Mundial, ni unes instal·lacions i uns serveis bibliotecaris moderns i de qualitat per als usuaris."
Aquesta publicació no vol repetir el que ja s'ha dit en les diferents memòries del Servei de Biblioteques, Publicacions i Arxius; l'objectiu de l'escrit és, en ocasió del 50è aniversari de la UPC, "subratllar de manera resumida les fites més importants que s'han assolit i reflexionar sobre els reptes de futur de les biblioteques de la UPC davant d'un horitzó cada vegada més afectat per molts canvis, uns de relacionats amb la innovació permanent dels sistemes d'informació i de la literatura científica arran de la digitalització i d'altres de relacionats amb els reptes propis de la UPC, tant en la docència com en la recerca i la transferència tecnològica."
Podeu consultar la publicació completa a UPCommons. Portal del Coneixement Obert de la UPC.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat el límit per al dipòsit de conjunts de dades fins als 500 GB. L'actuació coincideix amb l'actualització de les recomanacions perquè el personal investigador seleccioni un repositori per al dipòsit de dades de recerca.
El CSUC ha presentat el Repositori de Dades de Recerca (RDR) a l'ICIQ OpenData Day. Ho ha fet coincidint amb la recent incorporació del centre a l'RDR, que ja suma 42 institucions.
L'eiNa DMP, que s'utilitza per a la creació de plans de gestió de dades (DMP), s'ha actualitzat a la darrera versió del programari per seguir garantint que sigui una plataforma robusta, flexible i preparada per a les necessitats futures de la recerca. A més, l'AGAUR l'ha recomanat com a eina per a l'elaboració de DMP per als Doctorats Industrials.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital