CSUC

L'RDR afegeix dos nous blocs de metadades disciplinàries

El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat la seva funcionalitat amb la integració de dos nous blocs de metadades, els Local Contexts i els Darwin Core. D'aquesta manera, s'aprofita la flexibilitat que ofereix el programari en què es basa l'RDR, el Dataverse, per personalitzar els esquemes de metadades segons les necessitats de les persones usuàries i les disciplines. 

La personalització de metadades que permet Dataverse fa possible afegir blocs de metadades específics, com els Local Contexts i els Darwin Core, per adaptar el repositori a les demandes de diferents comunitats acadèmiques i científiques. Aquesta capacitat de personalització reforça la interoperabilitat de l'RDR amb estàndards en àmbits especialitzats. 

D'una banda, les metadades Local Contexts permeten reconèixer i reflectir millor les perspectives de les comunitats indígenes i locals en la gestió i la descripció de dades. Això inclou informació sobre els coneixements tradicionals associats a un conjunt de dades o els drets culturals que hi estan vinculats. 

D'altra banda, les metadades Darwin Core estan pensades especialment per a dades de biodiversitat, i proporcionen un marc ampli per descriure específicament mostres, espècies i informació ecològica. Les Darwin Core permeten documentar elements com les coordenades geogràfiques d'una mostra, la classificació taxonòmica d'una espècie o les condicions ambientals del seu hàbitat. 

Amb aquestes integracions, les persones usuàries de l'RDR disposen de més eines per descriure i compartir els seus conjunts de dades de manera més precisa i significativa, adaptant-se a les necessitats específiques de cada projecte de recerca. 

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #