Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
S'obre la crida de ponències per a la 25a edició de la Trobada dels Serveis Informàtics de les Universitats de Catalunya (TSIUC), que se celebrarà el 19 de novembre a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). La TSIUC'24 posarà el focus en el govern de la intel·ligència artificial (IA) a les universitats, abordant aspectes rellevants per assegurar una implementació ètica, responsable i inclusiva d'aquesta tecnologia.
La irrupció de la intel·ligència artificial ha revolucionat la manera de treballar de tots els sectors pel potencial disruptiu que té. Al món universitari, l'ús de la IA ofereix nombroses possibilitats i oportunitats tant per als docents com per als alumnes. L'estudi "Shaping the Future of Learning: The Role of AI in Education 4.0", del World Economic Forum, diu que la meitat del temps de treball d'un docent no es dedica a interactuar amb els alumnes, sinó a fer tasques administratives, per la qual cosa la IA suposa una oportunitat real per a millorar la relació i crear un nou ecosistema educatiu que beneficiï l'alumnat.
No obstant això, existeixen riscos i preocupacions sobre possibles danys i mals usos associats al desplegament de la IA. D'aquí que hi hagi una pressió creixent perquè les organitzacions, i també les universitats, desenvolupin aquestes tecnologies de manera ètica. La recerca de la "IA ètica" va més enllà de principis generals, i és per això que cal un enfocament holístic i col·laboratiu que inclogui múltiples parts interessades, incloent governs, la indústria, la societat civil, organitzacions i, sens dubte, també les universitats.
La TSIUC'24 vol analitzar el marc regulatori actual sobre la intel·ligència artificial, fixar-se en recomanacions, processos i normatives existents, i exposar els beneficis d'un desplegament ordenat de la IA per minimitzar-ne els riscos gràcies a una sèrie de pràctiques i consideracions que n'asseguren el seu ús responsable.
D'altra banda, aquesta TSIUC'24 pretén posar en relleu l'ús de la IA com a eina potenciadora del procés d'aprenentatge amb casos d'ús que serveixin d'inspiració, i abordar el paper de la IA en la transformació digital de les universitats, tant des del punt de vista de la tecnologia, com de les dades, processos i les persones.
La jornada té com a objectiu oferir un espai de reflexió i debat sobre com desplegar de manera efectiva i comprensible la IA, i tractar els reptes i oportunitats que la IA presenta en el context universitari en l'àmbit de la docència, la recerca i la gestió. Les persones interessades a presentar una ponència a la TSIUC'24 poden enviar la seva proposta a promocio@csuc.cat abans del 20 de setembre amb el títol, ponent i breu resum del contingut.
El Consell de Govern del CSUC ha nomenat Eduard Gil Carbó com a nou director general del Consorci. Amb aquest nomenament, el CSUC inicia una nova etapa per seguir prestant serveis al sistema universitari i de recerca de Catalunya.
El Pla de Doctorats Industrials ha presentat els resultats de l'informe d'avaluació per identificar l'impacte i el retorn dels projectes. Les principals conclusions destaquen una elevada taxa de satisfacció entre els agents participants, un alt percentatge d'inserció laboral i un índex molt rellevant de producció científica i de patents.
El CSUC ha publicat el Pla general d'activitats pel 2025 (PGA 2025), un document que recull més d'una trentena de projectes en àrees diferents que el Consorci s'ha fixat tirar endavant al llarg de l'any, amb objectius de continuïtat o millora i també de nous.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital