Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
L'Open Access Directory (OAD) és un compendi d'informació i esdeveniments sobre l'accés obert a la ciència, elaborat i mantingut per la comunitat d'accés obert (open access, OA) en general.
El seu objectiu és centralitzar la informació i servir de referència per a tots els interessats en la matèria. És tracta, doncs, d'una wiki oberta a la participació de tothom. Entre els seus fundadors es troben Robin Peek (Simmons University) i Peter Suber (Budapest Open Access Initiative).
L'OAD aglutina totes les dades recollides en llistes, per facilitar el seu accés, poder-les usar com a referència i també poder-les actualitzar. La informació es mostra a través de llistes que vinculen els grups, documents, esdeveniments i altres recursos primaris o secundaris relacionats amb l'OA. A data d'avui disposa de 47 llistes de recursos que sumen quasi 1.500 pàgines.
El contingut wiki és visible per a qualsevol persona, però només els usuaris registrats poden afegir o editar el contingut. Com es tracta d'una publicació de la comunitat, els usuaris poden contribuir a les llistes, proposar-ne de noves i fer qualsevol comentari que ajudi a la seva millora.
L'OAD està allotjat a la School of Library and Information Science de la Simmons University i supervisat per un consell editorial independent. Així, l'OAD esdevé un bon lloc on començar a conèixer el moviment OA i un espai excel·lent per compartir iniciatives, projectes i estar informat de les darreres novetats.
Trobareu més informació en aquesta ressenya de Nancy Pontika publicada a LSD impact blog.
Diferents departaments de la Generalitat de Catalunya han posat en marxa a finals de 2024 repositoris de prestacions bàsiques (RPB) per recollir, preservar i difondre la seva documentació no administrativa a la ciutadania.
L'Ajuntament de Taradell s'ha convertit en la 44a institució participant a la Memòria Digital de Catalunya amb una col·lecció de partitures de la Cobla Genisenca de la vila. La Biblioteca de Catalunya hi ha afegit una col·lecció de dibuixos de Toni Batllori, i la Biblioteca Pública Episcopal del Seminari de Barcelona una col·lecció de manuscrits.
El protocol estableix directrius per garantir que el programari desenvolupat durant les activitats de recerca es gestioni de manera eficient i seguint els principis FAIR de la ciència oberta. El CSUC ha col·laborat amb la seva implementació oferint suport i assessorament, a més de l'ús del Repositori de Dades de Recerca.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital