CSUC

ORE: la nova plataforma europea de preprints en obert

L'Open Research Europe (ORE) és una nova plataforma de publicació de la producció científica d'accés obert derivada del finançament del programa marc Horizon 2020 de la Comissió Europea (CE).

L'objectiu és oferir als investigadors un lloc de publicació gratuït per compartir els seus resultats i idees de forma ràpida i facilitar discussions sobre recerca obertes i constructives. Així mateix, també afavoreix el compliment de les condicions de finançament de la Unió Europea (UE) en accés obert.

La plataforma publica articles classificats en sis àrees temàtiques: Ciències naturals; Enginyeria i tecnologia; Ciències mèdiques; Ciències agràries; Ciències socials; i finalment, Humanitats i arts. Per a cadascuna de les sis categories, hi ha diferents tipus de publicacions, que van des d'articles de recerca, fins a informes breus, assajos, dades, articles de mètodes, entre d'altres. Cada publicació ha de tenir, com a mínim, un autor que hagi estat o sigui encara beneficiari d'una subvenció de la UE.

L'Open Research Europe compta amb un procés de revisió d'articles de qualitat i està disponible, sense cost per als autors, una vegada finalitzada la subvenció. Actualment, el lloc web de l'Open Research Europe conté totes les directrius necessàries (polítiques, procés de publicació, Consell Científic Assessor i FAQ), així com informació i instruccions per al flux de treball d'enviament.

La plataforma ja està oberta per a les presentacions d'articles, però tota la gamma de funcionalitats (cerca, agrupació per àrees i passarel·les temàtiques) només estarà activa en el moment del llançament formal, el proper mes de març.

Per a  més informació, podeu consultar el lloc web de l'Open Research Europe.

Font: Observatori de la Recerca (OR-IEC)

  • Compartir:
  • #
  • #
  • #