Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El dijous 10 de desembre s'ha fet públic el 9è informe anual de l'Observatori de la Recerca de la Catalunya Central (ORCC) que coordina la Biblioteca del Campus Universitari de Manresa de la Universitat Politècnica de Catalunya (BCUM-UPC).
En aquesta edició, i a conseqüència de les restriccions de mobilitat, la presentació de l'Observatori s'ha fet en línia a través del canal de YouTube de la Biblioteca. Conduït per Montserrat Méndez, cap de la BCUM, l'acte ha comptat amb la participació de la Dra. Clara Prats, experta en matemàtica computacional i investigadora del grup BIOCOM-SC de la UPC. La Dra. Prats ha parlat de la ciència en època de pandèmia i de la necessitat de posar la ciència, la tecnologia i els científics al servei de la societat.
L'informe 2019, presentat pel Dr. Llorenç Arguimbau compta amb 314 projectes de recerca en actiu que, conjuntament amb els acords de transferència de tecnologia, aporten a la Catalunya Central 13,6 milions d'euros. També situa en 713 el nombre d'investigadors en aquest territori, amb 129 sol·licituds de patents internacionals entre 2015 i 2019, 639 contractes de transferència de tecnologia i 73 assajos clínics en actiu. Pel que fa les publicacions, l'informe analitza 2.277 publicacions dels darrers 5 anys (2015-2019), un 45% més respecte al quinquenni de l'edició anterior.
A l'acte, també hi han participat Pere Palà, director de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa (UPC) i Cristina Cruz, regidora d'Ocupació, Empresa i Coneixement de l'Ajuntament de Manresa.
L'Observatori va néixer l'any 2012 amb l'objectiu de donar a conèixer la recerca que es realitza a la Catalunya Central (Anoia, Bages, Berguedà, Moianès, Osona i Solsonès) i compta amb la participació dels centres universitaris, els centres de recerca i tecnològics i els centres sanitaris del territori. Inclou, a més, un mapa amb 101 empreses innovadores de la Catalunya Central.
Els indicadors de l'informe del 2019 es presenten com una eina per crear un marc de referència per a les futures polítiques en matèria d'universitats, recerca i innovació de la Catalunya Central i per contribuir a què el percentatge d'activitat econòmica basada en el coneixement se situï en valors comparables als dels països capdavanters.
A continuació, trobareu el vídeo de l'acte de presentació:
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital