Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
En aquests moments, un notable nombre de països, entre els quals Eslovènia, els Països Baixos, França, Finlàndia i Portugal, disposen de plans nacionals de ciència oberta. Organitzacions universitàries, com ara la European University Association o la LERU, així com de biblioteques, com és el cas de LIBER, també tenen posicionaments i fulls de ruta cap a la ciència oberta. En parlen Ernest Abadal i Lluís Anglada a Under the lens of Open Science: Views from Portugal, Spain and Brazil, dins el capítol dedicat a "Políticas de ciencia abierta en Europa" (p. 45-66).
De cara a preparar un pla per a Grècia, representants d’onze organitzacions acadèmiques i de recerca nacionals i 26 infraestructures i iniciatives nacionals han preparat una proposta per establir una Estratègia Nacional de Ciència Oberta per a Grècia. Aquesta estratègia planteja una sèrie d'objectius, compromisos, polítiques i accions per a l'adopció de la ciència oberta al país hel·lènic. La publicació original en grec es va fer el juliol del 2020, i des de l'1 d'abril de 2021 ja hi ha disponible la traducció en anglès del pla.
La intenció de la proposta és adreçar-se a les autoritats polítiques i a les entitats finançadores de la recerca i assenyalar els principals eixos d'acció que Grècia hauria d'emprendre per estar en línia amb els requeriments del programa Horizon Europe i de l'European Open Science Cloud (EOSC), entre d'altres.
Els eixos esmentats serien:
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) s'ha migrat a la nova infraestructura d'emmagatzematge, així com la resta de respositoris del CSUC. L'actuació assegura que aquests serveis puguin créixer i evolucionar sense limitacions d'espai.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital