Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El mes de desembre s'han afegit 5 revistes, dues d'elles de dues noves institucions participants, al repositori de Revistes Catalanes amb Accés Obert (RACO).
La Universitat Pompeu Fabra ha fet pública la revista RESERCLE, Revista de la Societat d'Ensenyament i Recerca del Català com a Llengua Estrangera, amb la qual participa usant la modalitat del RACO Professional. Es tracta d'una publicació que té com a destinataris els investigadors i professionals que es dediquen a la recerca i/o ensenyament de la llengua catalana i la seva cultura. La temàtica de la revista és l'ensenyament i l'aprenentatge de la llengua, la literatura i la cultura catalanes i de tots els factors que hi intervenen, tant des del punt de vista dels aprenents com des del punt de vista dels docents i dels entorns d'aprenentatge.
L'Institut Ramon Muntaner ha publicat també dues revistes: GAUSAC, del Grup d'Estudis Locals de Sant Cugat del Vallès, on es publiquen els estudis relacionats amb l'àmbit d'interès del propi Grup (a més d'incloure seccions sobre patrimoni, opinió, ressenyes, etc.) i la capçalera Limes. Revista d'arqueologia, del Col·lectiu de Recerques Arqueològiques de Cerdanyola, que és una publicació científica que té com a marc geogràfic les comarques del Vallès i recull articles i dossiers temàtics sobre arqueologia.
D'altra banda, l'Association Française de Catalanistes s'incorpora a RACO amb la seva publicació Révue d'Études Catalanes, que té per objectiu promoure, desenvolupar i difondre la catalanística a França, des d'una vessant multidisciplinària, amb volums monogràfics vinculats als diferents àmbits de la cultura catalana. Els col·laboradors són investigadors d'arreu del territori lingüístic català i de França.
Per últim, el Grup d'Estudis de la Vall d'Horta i la Muntanya Pelada també s'afegeix com a institució participant a RACO incorporant la seva publicació El Pou que recull treballs sobre la història i el patrimoni dels barris del Districte d'Horta-Guinardó de Barcelona. Els articles són, en general, fruit d'una recerca pròpia aportant les fons documentals sobre les quals es basen.
Amb aquests nous títols, ja són 530 les revistes disponibles a RACO, de 102 institucions editores participants.
Mireia Alcalá, tècnica de Recursos d'Informació del CSUC, ha presentat els serveis del CSUC per a tot el cicle de vida de les dades de recerca a la 22a Jornada sobre la Biblioteca Digital Universitària (JBDU). Ho ha fet en una xerrada en línia on ha parlat de l'eiNa DMP i el Repositori de Dades de Recerca.
El repositori de la Memòria Digital de Catalunya (MDC) ha superat els 5 TB d'informació emmagatzemada gràcies a la incorporació de noves col·leccions els darrers mesos. El creixement ha requerit l'ampliació de l'espai actual fins als 6 TB.
Centres de recerca CERCA s'han sumat als serveis de publicació i curació de dades que ofereix el CSUC. Amb aquestes incorporacions, hi ha 40 institucions que utilitzen actualment l'RDR i l'eiNa DMP per gestionar les seves dades de recerca i complir amb els requisits de la ciència oberta.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
Personal CSUC
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital