Contractació de productes i serveis de qualitat de manera àgil, eficaç, eficient i amb preus avantatjosos gràcies a l’acció conjunta.
En què treballes?
Solucions per al teu perfil
Notícies sobre...
Seu social (Edifici Nexus)
C/ Gran Capità, 2. 08034 Barcelona
Centre de Processament de Dades (Edifici Annexus)
Magatzem cooperatiu GEPA
El 17 de març, el Departament de Recerca i Universitats de la Generalitat de Catalunya ha presentat la nova convocatòria de suport a l'activitat científica dels grups de recerca de Catalunya (SGR-CAT).
En la nova línia d'ajuts triennals, el Govern ha redoblat l'aposta per la consolidació i el reforçament del sistema de recerca del país. La convocatòria 2022-2024 ha augmentat el pressupost en un 67,25%, respecte a la darrera convocatòria fins a una previsió de 39,3 M€ (13,1 M€ per a cadascun dels tres anys de vigència). Aquest increment suposa un augment de la quantitat dels grups finançats i de la mitjana de l'ajut financer per a cadascun dels grups.
Els SGR-CAT desplegaran l'Estratègia de Ciència Oberta de Catalunya, ja que tota la producció científica que obtingui finançament haurà d'estar disponible en obert per a tota la societat.
Així ho mostren les bases reguladores d'aquests ajuts (Resolució REU/674/2022) on es recolza l'accés obert en varis dels seus apartats:
Ajuts transversals per al sistema de recerca català
La convocatòria SGR-CAT és clau per al sistema de coneixement pel seu caràcter transversal, ja que beneficia als investigadors i investigadores en totes les etapes de la seva carrera i al conjunt d'entitats que fan recerca en tots els àmbits científics. Els SGR-CAT diferencien dues modalitats: Grups de Recerca Consolidats (GRC), integrats per personal investigadors de trajectòria consolidada i Grups de Recerca Emergents (GRE), amb un històric de treball més breu, però amb alt potencial científic.
L'estratègia del finançament públic de la recerca està alineada amb la Llei de la ciència de Catalunya (LCC) actualment en tramitació parlamentària. La futura llei catalana aposta per un finançament més robust, competitiu i transparent, amb impacte dels resultats a la societat i en la igualtat d'oportunitats.
El Repositori de Dades de Recerca (RDR) ha ampliat el límit per al dipòsit de conjunts de dades fins als 500 GB. L'actuació coincideix amb l'actualització de les recomanacions perquè el personal investigador seleccioni un repositori per al dipòsit de dades de recerca.
El CSUC ha presentat el Repositori de Dades de Recerca (RDR) a l'ICIQ OpenData Day. Ho ha fet coincidint amb la recent incorporació del centre a l'RDR, que ja suma 42 institucions.
L'eiNa DMP, que s'utilitza per a la creació de plans de gestió de dades (DMP), s'ha actualitzat a la darrera versió del programari per seguir garantint que sigui una plataforma robusta, flexible i preparada per a les necessitats futures de la recerca. A més, l'AGAUR l'ha recomanat com a eina per a l'elaboració de DMP per als Doctorats Industrials.
Vols estar informat en tot moment?
Barcelona
Gran Capità, 2 (Edifici Nexus)
93 205 6464
Lleida
Parc de Gardeny 8 C (GEPA)
93 551 6242
Serveis
CC BY 4.0
Projecte web desenvolupat per ACTIUM Digital